Ze werkt wereldwijd als freelance solist. Ze zong slaapliedjes op Tomorrowland voor 60.000 man, deed voor Saint Amour een literaire muziektournee met auteur Lize Spit en bracht verschillende albums uit. Antwerpen is een van haar grote liefdes.

“Sinds een maand woon ik opnieuw fulltime in Antwerpen. Na drie jaar pendelen tussen New York en Londen, voelt dat als thuiskomen. Antwerpen is echt mijn stad. Ook al ben ik geboren en getogen in een Vlaams dorp in de Brusselse rand. Mijn eerste kennismaking met Antwerpen dateert uit mijn conservatoriumtijd. Lucienne Van Deyck was toen de beste zangdocent die je kon vinden in België en ik,volgde een jaar lessen bij haar voordat ik naar Den Haag trok om daar verder te studeren. Toen ik terugkwam uit Nederland, was Antwerpen de ideale optie, overal vlakbij.”

“Antwerpen voelt aan als een grootstad: het is heel internationaal en er zijn nog ruwe kantjes. Dat is allemaal dankzij de haven. Daarom ga ik ook graag naar Cadix, het Eilandje en de andere buurten in Noord waar je de haven echt nog voelt. Maar eigenlijk is het een kleine stad: met de fiets ben je overal binnen de 10 minuten. Dat zorgt ook voor gemoedelijkheid. Een handvol koffiebars voelen aan als het verlengde van mijn living. Het is ook fijn dat ik niet langer zeventig procent van mijn loon moet opofferen aan huisvesting. Hier huur ik een mooi appartement met hoge plafonds en houten vloeren voor een schijntje in vergelijking met Londen en New York.”

“Antwerpen voelt aan als een grootstad: het is heel internationaal en er zijn nog ruwe kantjes. Maar eigenlijk is het een kleine stad: met de fiets ben je overal binnen de 10 minuten.”

“Toeval of niet, maar ik heb de komende tijd veel projecten in Antwerpen. Zo werk ik samen met fashion tech designer Jasna Rok aan een unieke performance die technologie, innovatie en kunst combineert. Zij ontwerpt voor mij namelijk een jurk waarop mijn gevoelens worden geprojecteerd. Opera On Brainwaves, zo heet het project, gaat volgend jaar in première. Daarnaast werk ik aan een artistiek project met modemerk Scapa dat ik midden februari lanceer. Daarvoor werk ik samen met Lady Gaga-stylist Tom Eerebout en make-upartiest Laura Noben. Ook twee ‘buitenlandse’ Belgen die terug zijn in Antwerpen. Tom pendelt tussen Londen en Antwerpen, Laura woonde vroeger in New York en Parijs.”

“Antwerpen speelde een belangrijke rol in mijn carrière. Als tiener maakte ik mijn zangdebuut bij Muziektheater Transparant. Daaruit zijn heel wat andere projecten voortgevloeid. Ook later in mijn carrière keerde Antwerpen regelmatig terug. Zo doe ik kid-concerten met het Antwerp Symphony Orchestra en trad ik verschillende keren op in deSingel en de Sint-Pauluskerk. Qua kunst- en cultuuraanbod is Antwerpen wereldtop, ook op het vlak van muziek. Zelfs de New York Philharmonic komt naar hier.”

“New York en Londen waren fantastische plekken om te wonen, maar de brexit en de Amerikaanse ‘travel ban’ lokten me terug. Het groen in de stad ga ik missen. Hier zijn zoveel minder parken en publieke tuinen. Net als de beleefdheid en de hulpvaardigheid van de Britten. Ook het ongebreideld en open enthousiasme van de Amerikanen zal ik soms missen. Maar als freelance artiest ben ik nu beter af in België. Zo werk ik nu aan een project rond Alma Mahler, vooral bekend als de vrouw van de bekende componist Gustav Mahler. Een fantastisch project dat ik kan doen dankzij een subsidie uit het Noodfonds, opgericht voor corona. Het is dus dankzij België dat ik dit project kon opzetten. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Elises favoriete plekken:

Meer gesprekken met inspirerende mensen:

Tekst: Iris De Feijter – Beeld: Filip Van Roe