Zopas werd het vierde seizoen van La Casa de Papel op de wereld losgelaten. Het vorige seizoen van de populaire misdaadreeks op Netflix zou bij de release wereldwijd door meer dan 34 miljoen huishoudens bekeken zijn. Maar er zijn vandaag ook heel wat andere Spaanse reeksen te zien, en die blijken vaak gelinkt aan oerreeks La Casa de Papel. Sit back, relax & let’s get Spanish!

La Casa de Papel

La Casa de Papel

Startdatum: mei 2017. Seizoenen: 4, op Netflix.

Het verhaal: een zogenaamde ‘professor’ beraamt de grootste Spaanse overval ooit. Hij brengt een groep criminelen samen en laat hen onder zijn toezicht de Koninklijke Munt van Spanje binnendringen om 2,4 miljard euro te stelen.

Élite

Elite

Startdatum: oktober 2018. Seizoenen: 3, op Netflix.

Het verhaal: deze highschool-reeks, die erg populair is onder jongeren en weleens de Spaanse Gossip Girl wordt genoemd, vertelt het verhaal van arbeiderskinderen die in een eliteschool terechtkomen. En dan wordt er een moord gepleegd.

De casa-connectie: in Élite zie je heel wat acteurs terug uit LCDP. Eens kijken of je Denver (Jaime Lorente), Rio (Miguel Herrán) en Alison Parker (María Pedraza) ook zonder rood broekpak herkent?

El Embarcadero (The Pier)

The-Pier

Startdatum: januari 2019. Seizoenen: 2, op Telenet Play.

Het verhaal: wanneer de echtgenoot van architecte Alejandra dood teruggevonden wordt op een pier, ontdekt ze beetje bij beetje de details van zijn dubbelleven.

De casa-connectie: acteur Álvaro MorteEl Profesor in LCDP – zet in deze dramareeks echtgenoot Óscar neer, die heel wat op z’n kerfstok blijkt te hebben. Deze reeks werd bovendien gemaakt door Esther Martínez Lobato en Álex Pina. Dat zijn, jawel, de scenarioschrijvers van LCDP.

Toy Boy

Toy-Boy

Startdatum: september 2019. Seizoenen: 1, op Netflix.

Wat: Hugo Beltrán is een mannelijke stripper die na 7 jaren onterecht gevangenschap weer vrijgelaten wordt. Hij beslist op zoek te gaan naar de échte dader.

De casa-connectie: María Pedraza, studente Alison Parker in LCDP, speelt hier de rol van Beltráns advocate.

White Lines

White-Lines

Voorziene releasedatum: zomer 2020. Seizoenen: 1, op Netflix.

Wat: een binnenkort te verschijnen reeks over een vrouw die de dood van haar broer, een bekende dj uit Manchester, gaat onderzoeken op Ibiza.

De casa-connectie: ook deze reeks wordt gemaakt door Álex Pina, de bedenker van Vis A Vis – het Spaanse Orange Is the New Black – én LCDP.

Op zoek naar nog meer ontspanning en me-time in deze uitzonderlijke tijden? Ren dan snel naar de winkel voor het gloednieuwe mei-nummer van Feeling.

 

Ontdek meer series en films:

Openingsbeeld: La Casa de Papel.