Zin om even je gedachten te verzetten en weg te dromen bij een goed boek? Feeling to the rescue want wij tippen hieronder 6 x boeken die je nú wilt lezen. Veel leesplezier!

6 x boeken om nú te verslinden:

1. De kolibrie – Sandro Veronesi

Kolibrie

Marco Carrera kampte als kind met een groeistoornis en kreeg daarom ‘de kolibrie’ als bijnaam. Nu is hij oogheelkundige en schijnbaar gelukkig getrouwd. Tot op een dag de psychotherapeut van zijn vrouw in de praktijk opduikt met een onverwachte boodschap. Marco ontdekt dat hij niet aan zijn verleden kan ontsnappen en dat zijn leven gedoemd is tot miserie en verlies, maar zoals een kolibrie in grote stormen moedig met zijn vleugels blijft slaan, blijft ook Marco hardnekkig in beweging. Wat hem ook overkomt, hij wil en zal niet omvergeblazen worden.

De kolibrie – Sandro Veronesi – Prometheus

2. Mijn duistere Vanessa – Kate Elizabeth Russell

Mijn-duistere-vanessa

Vanessa is 15 en haar leraar, Jacob Strane, 42 wanneer ze een relatie beginnen. Vanessa ziet zichzelf niet als slachtoffer, hun liefde is groots en passioneel, maar als de relatie eindigt, ontspoort ze gaandeweg. Ook al is ze een briljante studente, het leven ontglipt haar en ze begint steeds meer een schaduwbestaan te leiden. Pas wanneer Strane zeventien jaar later, in volle #MeToo-periode, door een andere leerlinge van misbruik wordt beschuldigd, begint Vanessa te twijfelen over wat zij en Strane met elkaar hadden. Kate Elizabeth Russell schreef een indrukwekkende, genuanceerde en meeslepende roman over een kwetsbare jonge vrouw die zichzelf nooit als slachtoffer zag, maar nu vragen begint te stellen over leeftijd, manipulatie en verantwoordelijkheid, de hare én de zijne. Schitterend debuut over een complex en actueel thema.

Mijn duistere Vanessa – Kate Elizabeth Russell – Prometheus

3. Caravandagen – Evelien De Vlieger

Caravandagen

Op een dag trekt de auteur het niet meer. Ze is een succesvolle jeugdschrijfster en moeder van drie zonen, maar ze wordt geplaagd door oud zeer en diep verdriet dat niet wil voorbijgaan. Een jaar lang trekt ze zich terug in de caravan achter in haar tuin, en daar gaat ze in haar herinneringen, dagelijkse confrontaties en de literatuur op zoek naar troost en herstel. Indrukwekkende evenwichtsoefening tussen creatief leed en zachte vreugde.

Caravandagen – Evelien De Vlieger – Polis

4. De kinderplaneet – Riikka Pulkkinen

Kinderplaneet

Een koppel besluit om na de kerstvakantie uit elkaar te gaan. De weken daarna moeten ze beslissen hoe ze hun leven opnieuw inrichten, wie er voor hun kind zal zorgen en hoe ze in die kwetsbare en hulpeloze chaos hun band moeten definiëren. Bestaat er wel zoiets als een twee-eenheid of allesomvattende moederliefde? En moet je niet gewoon durven te vallen alvorens je echt kunt opstaan?

De kinderplaneet – Riikka Pulkkinen – De Arbeidspers

5. Onze verslaggever in de leegte, ongedateerde dagboeken – Dimitri Verhulst

Verhulst

Als er ooit een Vlaamse canon komt, dan staat Dimitri Verhulst, schrijver van De helaasheid der dingen, er zeker in, maar roem en succes houden de demonen niet op afstand. Enkele jaren geleden begon Verhulst aan een dagboek waarin hij minutieus verslag uitbrengt van zijn angsten, zijn verslavingen, zijn enorme drang tot zelfvernietiging en zijn relatie met Tutut. Terwijl hij laveert tussen de kroeg, doorrookte, uitzinnige nachten en de idee van een gematigder, huiselijker bestaan, serveert hij – op literaire wijze – de lezer al zijn kwellingen.

Onze verslaggever in de leegte, ongedateerde dagboeken – Dimitri Verhulst – Pluim

6. Hier is alles veilig – Anneleen Van Offel

Hier-alles-veilig

Lydia is arts. Ze heeft haar stiefzoon Immanuel al tien jaar niet meer gezien, maar als hij haar op een dag een noodkreet vanuit Israël stuurt, vertrekt ze. Eenmaal daar blijkt ze te laat, en in een poging om te reconstrueren wat er van hem is geworden, gaat ze op zoek naar antwoorden, bij zijn vrienden, zijn vader en bij volslagen onbekenden die ze onderweg ontmoet.

Hier is alles veilig – Anneleen Van Offel – Lebrowski

Ontdek meer Feeling boeken- en filmtips:

Tekst: Cara Brems, openingsbeeld: GettyImages.