Veel tijd om series te kijken, maar geen inspiratie meer? Deze misdaadseries op Netflix zijn het bingen absoluut waard.

De beste misdaadseries op Netflix

Bodyguard

De jonge vader David Budd is een oorlogsveteraan met posttraumatische stress. Hij krijgt de opdracht om Jullia Montague, minister van binnenlandse zaken, te beschermen. Wanneer hij een affaire begint, loopt alles uit de hand.

The Stranger

Wat als alle geheimen aan het licht zouden komen? Op die vraag krijg je een antwoord in The Stranger. In deze spannende serie verklapt een vrouw aan willekeurige mensen geheimen. Affaires, vermissingen, fraude… Iedere bloedstollende aflevering eindigt steevast met een goede cliffhanger.

Broadchurch

Iedereen kent elkaar in het rustige dorpje Broadchurch. De gesloten gemeenschap wordt opgeschrikt wanneer het lichaam van de 11-jarige Danny Latimer aanspoelt op de kust.

Luther

Luther is een geniale detective die misdaden weet op te lossen. Naast zijn werk als rechercheur, moet hij ook moeite doen om zijn privéleven op de rails te houden.

The Fall

Een Britse detective wordt naar Belfast gestuurd om een spraakmakende moord op te lossen. Al snel vermoedt ze dat het om een seriemoordenaar gaat.

Ozark

Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri. Daar wacht hem een loodzware taak: hij moet binnen de vijf jaar 500 miljoen dollar witwassen voor een drugsbaas.

The Sinner

Wanneer een vrouw haar echtgenoot vermoordt, gaat een onderzoeker op zoek naar de motieven van de vrouw. Al snel komen er verborgen geheimen uit het verleden aan het licht.

Fargo

In deze misdaadserie zit de nodige dosis humor. De mislukte verzekeringsmakelaar Nygaard raakt in een web van moorden en misdaden, wanneer hij toevallig in gesprek raakt met de huurmoordenaar Lorne Malvo.

Marcella

Ondanks huwelijksdrama, een tragisch verlies, geheugenproblemen en haar taken als moeder, weet een Londense rechercheur als geen ander hoe ze moordenaars moet pakken.

Casa de Papel

Acht dieven sluiten zichzelf en hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje terwijl een crimineel meesterbrein de politie manipuleert om zijn plan uit te voeren.

Sherlock

Sherlock Holmes lost misdaden op. In deze serie wordt hij bijgestaan door soldaat John Watson. Sherlocks verstand en Johns pragmatische insteek maakt van hen het perfecte duo. Ze lossen schijnbaar onoplosbare misdaden op.

Meer tips om de verveling tegen te gaan:

Openingsbeeld: Bodyguard