Home Lifestyle Cultuur Films van vrouwen voor vrouwen

Films van vrouwen voor vrouwen

Films van vrouwen voor vrouwen

Van 20 september tot 23 september kan je gedurende 4 dagen van meer dan 25 films genieten in de Botanique. Afkomstig uit landen van over de hele wereld en allen van de hand van een vrouwelijke cineast.

 

Klassiekers, documentares en verborgen pareltjes, deze vijfde editie van Dames Draaien biedt weer de nodige keuzemogelijkheden voor elke cinefiel met een hart voor vrouwelijk talent. Dit jaar wordt er overigens een bijzondere focus gelegd op de oeuvre van twee vrouwelijke choreografes:

Op zaterdag 22/09 om 17u kan je kijken naar ‘Répétitions’ van Marie André die gedurende 6 maanden in de voetsporen trad van Anne Teresa De Keersmaeker.
Daarnaast is er ‘Un jour Pina m’a demandé’ van Chantal Akerman date en verbluffende reis brengt door de wereld van Pina Bausch.

Ook niet te missen op het programma, zijn de creaties van deze Belgische realisatrices:

In wereldpremière, een documentaire van Sacha Kullberg , ‘Une philosophie des  yeux fermés – Le corps comme reserve naturelle’. De film over het beheer van het stoffelijke omhulsel dat overblijft na de dood.
De documentaire ‘Parler avec elles’, van Eva Houdová , brengt het portret van drie families met migratie-achtergrond doorheen gesprekken tussen grootmoeders, moeders en dochters.
‘Women and the Egyptian revolution’ van An Van Raemdonck is een documentaire over hoe vrouwen voor hun recht op gelijkheid opkomen in post- revolutionair Egypte.

Meer info op www.damesdraaien.be