Home Lifestyle Cultuur Flair pakt uit met moslima op cover

Flair pakt uit met moslima op cover

Flair pakt uit met moslima op cover

De nieuwe Flair ligt sinds gisteren in de winkelrekken. Dit exemplaar is extra bijzonder, want voor het eerst in de geschiedenis pakt Flair op de cover uit met een moslima. Het gaat om de 22-jarige Antwerpse modeblogster Sarah Dimani

Zo vlak na de gebeurtenissen in Parijs bestaat de kans dat de cover stof doet opwaaien. "Dat klopt", vertelt hoofdredacteur Frederik De Swaef. "Het stond al langer op de planning. Na de aanslagen hebben we even nagedacht of het wel een goed idee was. Maar eigenlijk is de timing perfect. De dag dat terreur beslist wat er in Flair komt, is nog lang niet aangebroken."

Bovendien is Sarah Dimani volgens De Swaef een iconisch figuur. "Het is een jonge vrouw die zich op een originele manier kleedt, uitdrukt en dus onderscheidt van anderen. En geen terroriste. "Vlaamse vrouwen met een hoofddoek moeten niet per sé geassocieerd worden met godsdienstfanatisme of extremisme. Ze zijn net als andere vrouwen bezig met er goed uitzien en mode. En vragen als 'welke jurk past bij mijn hoofddoek?'".

Deze cover van zusterblad Flair zal waarschijnlijk veel besproken worden. Een beeld zegt namelijk soms zoveel meer dan woorden. Dat bewijst deze foto over IFV.