Home Lifestyle Cultuur Gateway to space: deze expo mag je niet missen!

Gateway to space: deze expo mag je niet missen!

Gateway to space: deze expo mag je niet missen!

Doe eens gek en kies voor een uitstapje naar de ruimte. Neen, niet letterlijk, maar wel naar de expo Gateway to Space in Brussel. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van ruimtereizen en krijg je tips hoe je zelf een goede astronaut kan worden. Ben je nog niet overtuigd? Hier zijn drie redenen waarom deze expo out of this world is. 

1. Actie gegarandeerd

De expo Gateway to Space vertelt niet enkel over de ruimte, maar laat je er zelf ook écht mee kennismaken. Door tal van simulaties zoals de flight simulator en de multi-axis simulator waan je je zo in een ruimteschip. Als je altijd al hebt willen weten of je een geboren astronaut bent, dan is je kans om het te weten te komen.

2. Het zet je aan het denken

De expo gaat je doen dromen over reizen naar andere planeten. Maar vooral van de toekomst. Je treed in de voetsporen van de wetenschappers en uitvinders die het mogelijk maakten om het heelal te verkennen en dit op een speelse en interactieve manier.

3. Kosmische lekkernijen

Je hebt er wel al van gehoord: de astronautenvoeding in vacuüm zakjes. Maar er is meer dan dat. Wist je dat de Russen kaviaar en wodka meenamen tijdens hun ruimteprogramma zodat ze een stukje vaderland bij zich hadden? Of dat de Amerikanen een Coca Cola-automaat mee aan boord namen? Dit en nog veel meer kan je met je eigen ogen zien op deze onvergetelijke expo.

Paleis2, Brussels Expo Belgiëplein 1, 1020 Brussel

Meer info vind je op www.expo-space.be. Wegens groot succes is de expo trouwens verlengd tot 8 november.

Op zoek naar nog meer leuke activiteiten? Bekijk dan zeker deze 3 culturele uitstapjes om dit jaar nog te doen en 5 unieke activiteiten in de mijncité.