Eindelijk weekend! Nog geen plannen? Van het beste boek tot de leukste uitstap… Wij tippen je 7 geweldige dingen om dit weekend te doen.

Eten op het water

Hou je van water én van goed eten? Dan moet je een plekje reserveren bij Dinner on a Lake. Je geniet van een heerlijk menu op sterrenniveau, pal op het water. Wij brachten alvast een bezoekje aan de nieuwe locatie in Maasmechelen en zagen (en proefden!) dat het meer dan de moeite waard is. Dinner on The Lake werkt dit jaar samen met enkele Belgische sterrenchefs. Iedere maand is er een nieuw menu van een andere chef, in juni is het van de hand van Olivier De Vinck van Kommilfoo.

Dinner on The Lake – Maasmechelen of Gent – 150 euro per persoon (Aperitief, wijn, water en koffie of thee inbegrepenµ

Een goed boek lezen

Het weekend is het moment om een goed boek te lezen. In ‘Zegeningen’ lees je verschillende verhalen: van een man die zijn vrouw verlaat nadat hij zijn geheugen verliest tot een meisje dat zelfmoord pleegt of een jonge vrouw die voor haar stervende vader moet gaan zorgen… Allemaal hebben ze een duidelijke boodschap: hulp komt vaak uit onverwachte hoek.

Zegeningen – Caroline Albertine Minor – Das Mag  

Meewerken aan een mooier klimaat

Zaterdag is het World Oceans Day, het ideale moment om ons steentje bij te dragen voor een beter milieu. Wrangler organiseert in samenwerking met Port of Antwerp en clean up in het Antwerpse havengebied. Iedereen is welkom vanaf 09.00 uur, alle hulpmiddelen om vuilnis te rapen, worden voorzien. De actie van Wrangler komt er naar aanleiding van de lancering van Indigood, een verfproces waarbij katoendraad wordt gekleurd met schuim en geen water wordt verbruikt. Bovendien zou het 60% minder afval en 60% minder energieverbruik betekenen.

World Oceans day – 8 juni – Startpunt: Scheldelaan 2040 – meer info? Mail naar rosanne@ivylee.be

De mooiste prints shoppen

In het Limburgse Genk kun je sinds vorige week de prachtige prints van Marylène Madou shoppen. Je vindt er naast sjaals ook interieuraccessoires.

Marylène Madou, Molenstraat 14, Genk

Vegetarisch koken

Zin in iets anders én in vegetarisch? Probeer dan eens de recepten uit Bazaar van Sabrina Ghayour. Van zoete aardappel met kurkuma, geroosterde aubergine of halloumi met naanbrood… Zelfs echte carnivoren kunnen hier niet aan weerstaan.

Expo Zó art deco bezoeken

Villa Empain, de iconische art-decoparel van architect Michel Polak, heeft sinds zijn bouw begin vorige eeuw niet lang dienstgedaan als woning. Voor de tentoonstelling Flamboyant werd het pand op de Brusselse Franklin Rooseveltlaan aangekleed tot het woonhuis van een fictieve kunstverzamelaar uit de jaren dertig. Maak je op voor een tijdreis waarbij in elke hoek wel iets te ontdekken valt: van een tapijt van Joan Miró in de kinderkamer tot een schilderij van Wassily Kandinsky in de slaapkamer.

Flamboyant. Een levensstijl in de jaren dertig, Boghossianstichting Villa Empain, Brussel, nog tot 24 augustus 2019

Dansen op Fleetwood Mac

Nood aan een streepje muziek? Zaterdag staat Fleetwood Mac op Werchter Boutique. Daarnaast geniet je onder andere van Snow Patrol, Arsenal en Novastar. Tickets zijn nog verkrijgbaar.

Werchter Boutiqe – 8 juni, vanaf 12.00 uur

Meer tips voor het weekend: