Home Lifestyle Cultuur George Clooney for president!

George Clooney for president!

George Clooney for president!

Eindredacteur Ilse Ingang wil de slimste hunk van Hollywood graag geloven.

 

Ik zag hem voor het eerst in ER als Dr. Doug Ross, die alle kindjes en vrouwen om zijn vinger wond. Die fluwelen oogopslag, dat monkellachje, hoofd altijd een beetje scheef. Ik was verloren.

Clooney

Toen George Clooney ook nog de onnozelaar begon uit te hangen in de films van de broertjes Coen, was ik helemaal om. One of the sexiest men alive die rondhuppelt in streepjesplunje (O Brother Where Art Thou?) met Dapper Dan-gel in zijn haar, speelt  momenteel een complete nitwit in Hail Caesar en is daarmee officieel de enige man die wegkomt met sandalen.

caesar

Beeld: Glasgow Film Festival.

Die man wordt nóg aantrekkelijker omdat hij, als één van de weinige wereldsterren, onverbloemde politieke standpunten inneemt. Zo sprak Clooney zich jaren geleden al openlijk uit tegen de invasie in Irak, trouwde hij met Amal Alamuddin (naast stijlicoon ook experte Internationaal Recht en voorvechtster van mensenrechten) en gaat hij nu in kranten en late night shows frontaal in de aanval tegen Donald Trump. De engerd die staat te trappelen om Wereldoorlog III te ontketenen en die ‘de vrouwtjes’ aan zijn haar laat voelen, waarna ze kirren: Yes, it’s real! Vertrouw nooit een man wiens ogen te dicht bij elkaar staan.

George

Dank u George, dus. Om mij – zij het voorlopig – gerust te stellen. Om te verkondigen dat Trump een ordinaire opportunist is met te veel geld en branie, en om die woorden kracht bij te zetten met een citaat van good old Winston Churchill: “You can count on Americans to do the right thing after they’ve exhausted all the other possibilities.”

Doe ons een plezier, George, en maak je klaar voor een race naar het presidentschap van 2020. Vier jaar Hillary overleven we nog net, maar daarna heeft de wereld dringend een nieuwe Obama nodig.

 

Ilse Ingang Ilse Ingang is de eindredacteur van Feeling. Ze leest graag en praat nog liever. Ze houdt van kostuum- en andere drama’s, van Mr. Darcy en David Brent. Ze sprokkelt quotes waar ze die hoort of ziet, en gooit die graag eens in de groep.

Benieuwd naar de quote van vorige week? Check hier de blog van Ilse.