Vannacht vonden in het Beverly Hilton Hotel in Californië de Golden Globes plaats. Dit waren de meest opmerkelijk gebeurtenissen van de avond.

1. De jurken van Rachel Brosnahan en Claire Foy

De jurk van Rachel Brosnahan – bekend van de bejubelde serie The Marvelous Mrs. Maisel – en die van Claire Foy (je kent haar van The Crown) leken opvallend hard op elkaar. Rachel droeg een exemplaartje van Prada, terwijl Claire Foy voor Miu Miu ging, het zusterlabel van Prada. Zoek de 7 verschillen:

Hier check je al onze favoriete rode loper jurken van de avond.

2. Emma Stone excuseerde zich voor rol in Aloha

Emma Stone speelde in 2015 een half-Hawaiiaanse en half-Chinese vrouw in Cameron Crowes film Aloha. Hierdoor kreeg ze veel kritiek voor het ‘witwassen’ van een rol die normaal voor een Aziatische vrouw zou moeten weggelegd zijn. Emma bood wel haar welgemeende excuses aan toen presentatrice Sandra Oh er een mopje over maakte: ‘I’M SORRY!’ schreeuwde ze vanuit het publiek.

3. Het gespreksonderwerp van de avond? De ‘Fiji Girl’.

Oké, laten we meteen ter zake komen. De Fiji Girl was, jawel, de meid die het water van sponsor Fiji mocht promoten. Wellicht krijgt ze na haar serieuze photobomb skills op de Golden Globes zélf wat promotie, kijk even mee:

4. Taylor Swift kwam als surprise

Taylor Swift betrad plots het podium om een prijs uit te reiken… aan Lady Gaga! De zangeres kreeg vàn de zangeres de award voor ‘Beste Originele Nummer’, voor haar wondermooie hit Shallow in A Star Is Born:

5. Glow-ster Alison Brie had een mini wardrobe malfunction

De tule rok van Alisons jurk bleef even vastzitten in de rode loper struikjes… maar gelukkig was daar man Dave Franco om haar te helpen:

6. Lady Gaga droeg een jurk mét boodschap

Lady Gaga bracht met haar prachtige Valentino-jurk een ode aan Judy Garland, die in de 1954-versie van A Star Is Born haar rol vertolkte:

7. De leukste winnaarsspeeches

Olivia Colman noemde Emma Stone en Rachel Weisz haar ‘bitches’:

Rami Malek droeg zijn speech op aan Freddie Mercury: “I Love You, You Beautiful Man”.

Toen Jeff Bridges zijn Cecil B. DeMille award kwam ophalen, volgde er een bizarre speech:

Meer celebnieuws