Halloween, dat is samen met vrienden bibberen tijdens een horrorfilm. Inspiratie nodig? Deze 5 klassiekers blijven een schot in de roos.

1. Psycho (1960)

In eerste instantie moest Alfred Hitchcock bepaalde scènes uit Psycho schrappen, vanwege het gebruik van seks en geweld. De douchescène is iconisch.

2. Rosemary’s Baby (1968)

Mia Farrow, toen 23 en pas met Frank Sinatra getrouwd, speelt de zwangere Rosemary, die vermoedt dat ze het slachtoffer is van een sekte en de duivel haar heeft bezwangerd. Sterk af te raden tijdens zwangerschap.

3. The Wicker Man (1973)

Dé inspiratiebron voor de folkhorror van Midsommar. Een Britse politieman trekt naar een afgelegen eiland om de verdwijning van een jong meisje te onderzoeken. Ter plaatse ontdekt hij een gemeenschap met heidense rituelen die hij van heel nabij zal leren kennen.

The Exorcist (1973)

Een angstaanjagend en realistisch verhaal over een onschuldige tiener die bezeten wordt door een demonische entiteit. Controversieel en populair van bij de release in 1974.

The Shining (1980)

The Shining wordt door velen gezien als de engste film ooit. De film bevat alles waar we van houden in horrorfilms. “Heeeere’s Johnny!”

Meer cultuur: