Halloween, dat is tijd voor een goede horrorfilm. Inspiratie nodig? Deze 5 horrorfilms doen je huiveren.

It Follows (2014)

Strikt genomen het begin van de huidige horror-revival, deze horrorfilm vol tienerangst en synthesizers, over seksueel overdraagbare zombies. Opgepast, besmettingsgevaar!

Get Out (2017)

Get Out gaat veel verder dan wat flauwe schrikeffecten. Het is een aanklacht tegen de gespannen relatie tussen blank en zwart in het Amerika van vandaag, en elders in de wereld, en zit vol beklemmende situaties.

Hereditary (2018)

Dit werd de engste film sinds The Exorcist genoemd, in de VS renden mensen gillend de zalen uit en ook bij ons werden er voorzorgsmaatregelen getroffen voor bange kijkers. Maar laat je niet vangen door de hype: het échte spook in de film is een familie die langzaam uiteenvalt.

Midsommar (2019)

Een break-upfilm vermomd als folkhorror, over een koppel dat met vrienden naar Zweden reist en terechtkomt in een commune met bizarre rituelen. Regisseur Ari Aster ging zelf door een break-up en maakte de film als een vorm van therapie.

Crawl (2019)

Een vrouw komt tijdens een orkaan vast te zitten in een huis dat vol water en krokodillen stroomt. Technisch nog straffer gemaakt dan Us en Midsommar. Zeg dat Jonas Govaerts het gezegd heeft.

Meer cultuur:

(Tekst: Andreas Ilegems)