Chef Cultuur Tanja Dierckx wil zo vaak mogelijk weg in 2018. En wanneer het even niet in het echt kan, dan wil ze verdwijnen in een boek, serie of dansje. Of in een trui met fonkelende sneeuwkristallen.

De wishlist van Tanja

Binge-kijken met kerst

Dvd-box ‘Big Little Lies’
€ 22,99 – Bekijk het hier

‘Big Little Lies’ was dé Netflix-serie van 2017. Ik heb ze nog niet gezien en dat vraagt om een marathon tijdens winterse dagen. Graag de dvd-box (€ 22,99) met het eerste seizoen waarin Kidman en Witherspoone het beste van zichzelf geven. We houden het wél gezellig in huis – in tegenstelling tot de protagonisten, heb ik me laten vertellen…

Fonkelende trui

Michael Kors
€ 295 – Bekijk het hier

Wil ik een kerstman op mijn trui? Neen, maar het mag wel een béétje sfeervol zijn. Dus kies ik voor deze Embellished Cotton Sweatshirt (€ 295) met sneeuwkristallen van Michael Kors. Ze brengt me onmiddellijk in een ietwat ijzige feeststemming!

Boekje onder de bodhiboom

Haemin Sunim
€ 15 – Bekijk het hier

Ik heb het zelf, kocht het al twee keer als cadeau en… had zelfs een tête-à-tête met de auteur, de zenmonnik Haemin Sunim. Hij bundelde zijn succesvolle blogs in een stevig boekje met betoverende tekeningen en een lange titel: ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’. Zo verken ik speels het pad van mindfulness voor slechts € 15.

Vetmassa, check!

Fitbit smartscale Aria2
€ 129,95 – Bekijk het hier

De fitbit Charge2 stond vorig jaar op mijn kerstlijstje. Een half jaar later kreeg ik hem voor mijn verjaardag en sindsdien ben ik niet meer te stuiten in stappen tellen en trappen lopen. Ik ga lekker neurotisch verder, want nu wil ik ook de fitbit smartscale Aria2 (€ 129,95) zodat ik app-gewijs mijn gewicht, BMI en vetpercentage kan checken.

Stervende stammen

Jimmy Nelson
€ 128 – Bekijk het hier

Als Jimmy Nelson me vraagt om hem tot het einde van de wereld te volgen, jubel ik volmondig ja! Deze Britse fotograaf ontmoette de Chuckchi in Siberië, de Himba in Namibië, de Marquesans in Polynesië, … In ‘Before they pass away’ legt hij 35 van die oude stammen vast. De standaardeditie kost € 79,99, maar mijn ogen lonken uiteraard naar de luxe-editie van € 128.

Wow-opera

Claude Debussy
€ 127 – Bekijk het hier

Wie me echt een plezier wil doen, scoort me een kaart – eerste rij! – voor de opera ‘Pelléas et Mélisande’ van Claude Debussy (€ 127). Choreografen Sidi Larbi El Cherkaoui en Damien Jalet werkten voor de scenografie samen met Marina Abramovich. Drie keer wow, daar gaan we voor!

Verzilver je liefde

Love Tokens
€ 22,85 – Bekijk het hier

Naar een liefdescadeau heb ik lang moeten zoeken. Deze muntjes staan telkens voor een attentie: ontbijt, massage, kus, knuffel of vrijpartij. Je kan ze uitdelen en nooit meer terugzien, maar in het beste geval toch weer in handen krijgen. Liefst alle vijf ineens dan, hé!

Get your kicks!

Trip ‘Route 66’
€ 933 – Bekijk het hier 

Connections stuurt me langs de meest historische route van de States. De trip ‘Route 66’ (€ 933) start in Chicago, dwars door het land naar de westkust met als eindpunt de Grand Canyon. In mijn dromen scheur ik al over het asfalt!

Makkelijk muziek

Bose
€ 499,95 – Bekijk het hier

In 2018 wil ik op een makkelijke manier muziek in huis. Ik heb ernstig vergeleken en blijf hangen bij het Wave® music system IV van Bose (€ 499,95). Kamervullend geluid, geen extra kabels, CD-speler, tuner, ingang voor andere bronnen, … Maar vooral: stekker in het stopcontact en klaar, zo heb ik het graag.

Puzzel de wereld rond

Houten wereldkaart
€ 79 – Bekijk het hier

Deze houten wereldkaart bestaat in evenveel stukjes dan er landen zijn. Elk land is een stukje van de puzzel. Is dat niet geweldig? Ideaal om mijn kennis te testen, om te pointen waar ik al was en waar ik dringend naartoe moet. Geleverd in een chique doos, perfect als cadeau (€ 79).

De verlanglijstjes van de redactie