Het was lang (als in: twee jaar!) wachten op een nieuw seizoen maar ons geduld wordt beloond. Op 17 november kunnen we eindelijk het derde deel van The Crown bekijken. Benieuwd naar de struggles en intriges van het Engelse koningshuis? Bekijk hieronder alvast de trailer.

Nieuwe cast

Eerst en vooral moet je weten: het wordt wennen aan een nieuwe cast. Zo gek is dat niet, want terwijl de eerste twee seizoenen zich in de jaren 40 en 50 afspeelden, zitten we nu in de sixties en seventies. Zo wordt Queen Elizabeth dit seizoen bijvoorbeeld niet meer gespeeld door Claire Foy, wél door Olivia Colman (mocht je Broadchurch en The Favourite nog niet gezien hebben: ze is fantastisch!). Op Instagram verscheen er al een fragment over hoe die overgang tussen de jonge en de oudere koningin gebeurt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog een belangrijke cast-wissel is die van prins Philip. Matt Smith krijgt Tobias Menzies, bekend van Outlander en Game of Thrones, als opvolger. Verder nieuw: Josh O’Connor als prins Charles en Call the Midwife’s Emerald Fennell als Camilla Shand (nog voor ze Parker-Bowles heette dus, want die twee zouden al sinds de jaren 70 een romance gehad hebben).

Prinses Diana, gespeeld door dit nieuw talent, komt waarschijnlijk pas in seizoen 4 langs (de opnames zijn nu). In dat vierde seizoen zal Gillian Anderson de rol van Margaret Thatcher op zich nemen.

Trailer seizoen 3

Nu over naar de trailer van seizoen 3, waarin het Verenigd Koninkrijk anno jaren 60 woelig was en de Queen twijfelt aan haar eigen leiderschap. Wie kan er ook niet wachten tot 17 november?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


Openingsbeeld: IMDb

Ook kijken op Netflix