Home Lifestyle Cultuur Hoe loslaten de ultieme daad van liefde is

Hoe loslaten de ultieme daad van liefde is

Hoe loslaten de ultieme daad van liefde is

Eindredacteur Ilse Ingang wil deze love story meteen herlezen.

 

Als je één boek over eros en thanatos, of over het euthanasievraagstuk leest, laat het dan dit zijn. In Voor jou beschrijft de onnavolgbare Jojo Moyes het liefdesverhaal van Louisa en Will. Zij zit op een dood spoor: saaie job, even saaie relatie. Tot ze de gezelschapsdame wordt van Will, een enigmatische man die na een ongeluk compleet verlamd in een rolstoel belandt. Hij is verbitterd en kwaad op de wereld. Louisa slaagt erin hem te ontdooien, Will geeft haar figuurlijk een schop onder de kont. Een nieuw, voller leven lonkt. En dan neemt Will een drastische beslissing…

Voor jou i s een weepy van formaat, maar het boek gaat dieper dan dat. Als je het dichtklapt en je tranen hebt gedroogd, begin je na te denken. Over wat er écht toe doet, in het leven en tussen mensen.

Van het boek werd een film gemaakt (rond half juni verwacht in onze zalen). Bekijk hier de trailer, maar ik weet nu al: het boek is beter.

covers

Het boek Voor jou, door Jojo Moyes, is uitgegeven bij De Kern. Bekijk hier het boek. 

 

Jojo Moyes schreef inmiddels een mooi vervolg: Een leven na jou, uitgegeven bij De Fontein. Bekijk hier het tweede boek.

 

 

 

Ilse Ingang Ilse Ingang is de eindredacteur van Feeling. Ze leest graag en praat nog liever. Ze houdt van kostuum- en andere drama’s, van Mr. Darcy en David Brent. Ze sprokkelt quotes waar ze die hoort of ziet, en gooit die graag eens in de groep.

Benieuwd naar de quote van vorige week? Check hier de blog van Ilse.