Home Lifestyle Cultuur BLOG: hoe slaap je beste vriend wordt

BLOG: hoe slaap je beste vriend wordt

BLOG: hoe slaap je beste vriend wordt

Ik zou graag een bruine beer zijn. Of een zwarte, maakt niet uit. Ze houden allebei een winterslaap en worden ergens als het licht en warm wordt uitgerust en energiek wakker.

 

Ik hou van slapen. Hoe langer, hoe liever. Het vooruitzicht alleen al als ik op een feestje ben, of een stijve rug krijg na twee uren concert: straks mag het. Mij uitstrekken tussen frisse lakens, kussens perfect achter de rug gepropt, nog een paar bladzijden lezen in mijn nachtkastboek en dan… weg van de wereld.

Ik benijd ze niet, de mensen die zeggen dat ze aan vier uur méér dan genoeg hebben. Ze weten niet wat ze missen. Arianna Huffington, ex-hoofdredacteur van The Huffington Post, heeft het met scha en schande geleerd. Als machtige mediamadam, dag en nacht in de weer, kreeg ze de rekening gepresenteerd. Burn-out, boeken dicht.

Ze gooide het roer om en richtte Thrive Global op,  een start-up gewijd aan “het helpen van individuen en bedrijven wereldwijd om stress en burn-outs te verminderen en om hun gezondheid en productiviteit te verbeteren’.

Ze ontdekte hoe onze wereld in een diepe slaapcrisis verkeert, mede dankzij onze technologieverslaving. Die verstoort ons slaapritme,  met alle gevolgen van dien: minder efficiënt werken, korte lontjes, huilbuien, slechtere relaties, belabberd seksleven. Te weinig of slechte nachtrust heeft zelfs effect op je gezondheid: het risico op diabetes, hartziekten, kanker en alzheimer stijgt. Alleen door onze relatie met slaap te herstellen, kunnen we de controle over  ons leven terugkrijgen.

In haar nieuwe boek De Slaaprevolutie staaft Arianna haar beweringen met de laatste wetenschappelijke bevindingen én geeft ze tips om jouw eigen slaaprevolutie te ontketenen en er elke morgen weer vol energie tegenaan te gaan.

Alvast één tip die je straks kunt proberen als je ligt te woelen in bed:

adem 4 tellen in door je neus, hou je adem 7 tellen in en adem 8 tellen uit om je zenuwstelsel te kalmeren.

Slaapwel!

Op zoek naar nog meer tips om beter te slapen? Ontdek hier onze 7 beste tips voor een goede nachtrust. Nog niet overtuigd? Ontdek dan hier 7 dingen die met je lichaam gebeuren als je te weinig slaapt. 

Bekijk de TED-talk van Arianne Huffington over slaap

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Huffington_Slaaprevolutie_VP+rug.inddDe Slaaprevolutie, het belang van slaap, rust & herstel, € 19,99, uitg. Lev, 368 pag. kun je bestellen via bol.com

 

 

 

 

 

 

Lees ook:

Zo val je binnen 1 minuut in slaap

Deze 7 dingen gebeuren met je lichaam als je te weinig slaapt