Home Lifestyle Cultuur Hot hot hot: deze boeken zijn de must-reads van het moment

Hot hot hot: deze boeken zijn de must-reads van het moment

Hot hot hot: deze boeken zijn de must-reads van het moment

Krijg jij ook nooit genoeg van boeken lezen? Hier zijn we weer met een nieuwe lading leesvoer, we willen namelijk niet dat je zonder valt. Keep calm & read on.

Idaho – Emily Ruskovich

Ann trouwt met Wade die aan jongdementie lijdt. Wades eerste vrouw zit in de gevangenis, zijn jongste dochter is vermoord, zijn oudste verdwenen. Idaho is geen misdaadroman, maar een pijnlijk mooi verhaal over trauma, geheugen en hoe we het verleden te veel zelf willen invullen.

UITG. ATLAS CONTACT

Het huis van de namen – Colm Toíbín

Klytaimnestra vermoordt volgens de Griekse mythologie haar man nadat die haar dochter heeft geofferd. In deze zintuiglijke roman vertelt Colm Tóibín haar verhaal op eigenzinnige wijze. Net als in Brooklyn en Nora zet de Ierse schrijver opnieuw een authentieke en krachtige vrouw neer.

UITG. DE GEUS

De familie Golden – Salman Rushdie

Na de gewelddadige dood van zijn vrouw in India verhuist Nero Golden met zijn familie naar Amerika. Hun buurman besluit een film te maken over deze steenrijke familie met koninklijke trekjes. Maar het Golden-rijk wankelt wanneer een schreeuwerige president de macht grijpt. Salman Rushdie op zijn best: kleurig, satirisch en onstuitbaar.

UITG. ATLAS CONTACT

Het vorige meisje – J.P. Delaney

Edward Monkford is een briljant architect én controlefreak die zijn showcasehuis gebruikt om jonge vrouwen in zijn macht te krijgen. Als Jane er komt wonen, moet ze niet alleen een lange lijst instructies volgen: nergens mag ze rommel achterlaten of een persoonlijke
touch aanbrengen. Jane ontdekt ook dat de vorige huurster Emma wel erg op haar leek. Wie Het vorige meisje leest, moet wel bereid zijn om de sm-achtige relatie van controle en overgave tussen Monkford en zijn huursters te accepteren. Die gaat erg ver en lijkt wat overdreven. Heel knap is wel dat je door de claustrofobische Big Brother-sfeer op den duur bijna bang wordt om verder te lezen, want na ieder vorig meisje volgt waarschijnlijk een nieuw. En het einde verrast meer dan je denkt. J.P. Delaney’s thriller wordt binnenkort verfilmd door Ron Howard. Dat belooft.

UITG. CARGO

Onvindbaar – Laura McHugh

Op haar tiende ziet Arden hoe haar tweelingzusjes in een onbekende auto stappen en verdwijnen. Twintig jaar later ontdekt ze dat haar herinneringen aan die middag niet kunnen kloppen. Leven haar zusjes nog? En hoe kan het dat ze in zo’n klein stadje spoorloos zijn verdwenen? In Onvindbaar van Laura McHugh blijf je tot het einde raden naar het hoe en waarom.

UITG. CARGO

Vrije val – Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre is een van Frankrijks bekendste thrillerschrijvers. In Vrije val gaat een hr-manager all the way voor een nieuwe baan wanneer een van de tests een gijzeling blijkt te zijn. Maar wie eenmaal zijn ziel verkoopt, krijgt natuurlijk niet altijd wat hij wil…

XANDER UITGEVERS

Leven zonder filter – Fleur van Groningen

Fleur van Groningen is hoogsensitief. In dit boek vertelt ze hoe ze als tiener en jongvolwassene met haar gevoeligheid worstelde en niet langer wilde leven. Pas toen ze ontdekte dat er voor haar ‘abnormale’ gevoelens ook een term bestond, kon ze aan de slag om met te veel prikkels, zelfontkenning en kritiek om te gaan. Daarnaast legt ze ook het verband tussen hoogsensitiviteit en gezondheidsklachten en hoe je zélf op zoek moet naar je gebruiksaanwijzing in de liefde. Een eyeopener én doeboek voor iedereen die zich ‘anders’ voelt of iemand kent die hoogsensitief is.

UITG. HORIZON

Voor meer lectuur: