https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Cultuur Huwelijksadvies van scheidingsadvocaten

Huwelijksadvies van scheidingsadvocaten

Huwelijksadvies van scheidingsadvocaten

Eindredacteur Ilse Ingang gaat werk maken van spelregel 5.

 

Ook aan het aftellen naar die mooie maand van mei? Lentefeest hier, prille BBQ daar en de start van het trouwseizoen. Aangezien een verwittigde vrouw er minstens twee waard is, een paar spelregels voor een huwelijk met langere houdbaarheidsdatum dan het feestbuffet. DoorThe Huffington Post ontfutseld aan enkele vooraanstaande echtscheidingsadvocaten. Doe er je voordeel mee en vanzelfsprekend geldt onderstaande ook in de andere richting, van hem naar jou.

Echtscheidingen

1. Het draait niet om liefde, maar om verdraagzaamheid

Trouw nooit met het idee dat je je partner wel zult veranderen. Hoe ouder hij wordt, hoe meer uitgesproken de trekjes worden waar je je nu al dood aan ergert. Verdraagzaamheid klinkt misschien niet romantisch, maar het is dé sleutel voor een succesvolle relatie.

2. Plaats je man vóór je kinderen

Wellicht niet het sympathiekste advies, maar als je het niet doet, kan het wel eens dé reden zijn waarom jullie uit elkaar groeien. Het zijn drukke tijden: er is de carrière, het mooie huis, de kinderen… Uiteindelijk zul je langer verder moeten met je partner dan met je kinderen. Die vinden een koppel nog altijd verliefde ouders van 75 trouwens veel leuker dan dat één van de twee al jaren gefrustreerd rondloopt.

3. Wees niet bang om zijn ego te strelen (af en toe)

Hoe melig het ook mag klinken, elke partner wil zich sterk, sexy en succesvol voelen. Geef hem dat gevoel, vóór een ander hem ‘naar waarde schat’.

4. Luister als jullie ruzie hebben

En dan bedoel ik: écht luisteren naar wat de ander zegt. Probeer zijn standpunt te begrijpen, ook al ben je het niet eens. Erken hoe hij zich voelt, stap af van je vooringenomenheid en trap niet in de val van de onredelijkheid. Speel de bal, niet de man.

5.  Timing is alles wanneer jullie ‘even moeten praten’

Wát je ook wilt doen: een vraag stellen, kritiek spuien, jezelf verontschuldigen, in tranen uitbarsten… doe het wanneer je partner op zijn best is. Een vrijdagavond bij een glas wijn, uitgeslapen in bed vóór de kinderen op zijn… Stel jezelf de vraag: is dit een constructieve setting om met mijn issue op de proppen te komen? En nee, een zondagavond wanneer hij af te rekenen heeft met back-to-work-blues, is géén goed tijdstip.

 

Ilse Ingang Ilse Ingang is de eindredacteur van Feeling. Ze leest graag en praat nog liever. Ze houdt van kostuum- en andere drama’s, van Mr. Darcy en David Brent. Ze sprokkelt quotes waar ze die hoort of ziet, en gooit die graag eens in de groep.

Benieuwd naar de quote van vorige week? Check hier de blog van Ilse.