Feeling gastvrouw Tine Reymer heeft een nieuwe single uit. En bij ‘Secret’ hoort een videoclip. Exclusief op Feeling: de videoclip van ‘Secret’. En die is extra bijzonder, want voor het eerst spelen ook haar dochters Charlie (13) en Thelma (10) een hoofdrol. Wij vroegen Tine alvast naar haar inspiratie.

Secret is een mooi nummer geworden. Waar blijf je telkens inspiratie halen voor nieuwe nummers?

“Dat gebeurt eigenlijk vanzelf. Het begint met een mooie zin die hoor ik tijdens een gesprek, wanneer ik naar tv of een film kijk of gewoon wanneer ik ergens een mooie zin oppik. Als die blijft plakken, ga ik er mee aan de slag. Op het einde blijft van die zin zelf meestal niet veel meer over, maar het was wel mijn inspiratiebron.”

Welke zin was dat dan voor Secret? 

“Dat was niet echt één zin, maar een gesprek met mijn jongste dochter Thelma. Zij vertelde over een meisje dat gepest werd op school. Hoewel mijn dochter niet wist of ze de ouders of juf moest inlichten om het meisje te beschermen, had ze beloofd aan het gepeste meisje om het geheim te bewaren. Het was een strijd: ‘breek ik mijn belofte of niet?’ Daar draait het eigenlijk om: het enigma om een geheim te verklappen of niet. En iedereen maakt dat wel eens mee in zijn leven.”

Mooi dat je dochter je inspiratiebron is. Dat is ook zo voor de videoclip, want ze dansen er in mee.

“Initieel wilde ik niet eens een videoclip, het is ongelofelijk veel werk om een single op te nemen. En ook bij zo’n video komt veel meer kijken dan je zou denken. Maar toen ik fotograaf Dimitri Van Zeebroeck tegenkwam, zei hij lachend: ‘nu nog wat dansen en we hebben een clip’. Een vriendin, Laurence Roothooft, is een fantastische danseres. Het begon als een grap, maar we gingen al snel aan de slag. Laurence had het idee om met de pruiken te werken. Toen ik mijn dochters vroeg of ze mee wilde doen, waren ze meteen enthousiast. En het is erg mooi geworden.”

Het ziet er inderdaad heel mooi uit. Zijn het geboren dansers, je dochters?

“Ze doen het vooral gewoon graag. De jongste doet jazz, maar nog niet lang. De oudste heeft lang flamenco gedaan, maar is ondertussen gestopt. Al was die scholing geen voordeel voor de clip. Ze moesten terug leren organisch bewegen, zonder in een bepaald systeem te dansen. Laurence was gelukkig een goed voorbeeld voor hen.”

Je deed alles zelf. Een mooie ervaring? 

“Absoluut. We waren een heel klein team, met zes hebben we die clip op enkele weken gemaakt. Dimitri Van Zeebroeck is een goede fotograaf gebruikte spiegel- en prisma-effecten die niet in postproductie werden toegevoegd, een zeer bijzondere techniek. Zelf regisseerde ik de clip. Charlie en Thelma dansten samen met Laurence en er was nog assistent Jasper Léonard. Alles gebeurde organisch, er was geen plan, maar geleidelijk aan kreeg het vorm. We hopen dat iedereen het mooi vindt, al hopen we vooral ook dat jullie komen kijken naar het concertje, want dat is natuurlijk nog altijd een tikkeltje meer bijzonder.”

Videoclip: Secret

Tine live ontdekken? Dat kan op 22/10 in de AB en in De Roma op 11 november.

Meer cultuurtips voor het weekend: