Home Lifestyle Cultuur Interview: wie is de echte Noémi Wolfs?

Interview: wie is de echte Noémi Wolfs?

Interview: wie is de echte Noémi Wolfs?

Na zes jaar bij Hooverphonic werd het voor zangeres Noémi Wolfs tijd om haar eigen weg te gaan. Getalenteerd als ze is, brengt ze haar eerste, eigen muzikaal werk uit. Meteen een toppertje. Wij zijn fan!

Voor iedereen die haar goed kent, kwam de solocarrière van Noémi Wolfs als een logische volgende stap in haar carrière. Want op 27-jarige leeftijd heeft de zangeres nog een heel leven voor zich. Al droomt ze er niet van de nieuwe Beyoncé te worden, de volgende Selah Sue kan ze zeker wel zijn. Zolang ze maar zichzelf blijft: gepassioneerd, levendig en eigenwijs. 

Dit album is een echte prestatie. Proficiat!

Zeker! Dit album is mijn baby.

Ben je dan ook na 9 maanden zwangerschap bevallen?

Zo zou je het kunnen zien. De opname van het album heeft inderdaad 9 maanden in beslag genomen. Sommige nummers liggen al 4 jaar klaar, maar het is wel opeens heel snel gegaan. Zeker als je weet dat veel artiesten een jaar of twee de tijd nemen om een nieuw album te maken.

Voor dit album heb ik samengewerkt met Luke Smith, een Briste producer die al met Depeche Mode en Foals heeft gewerkt. Heel electro! Simon Casier van Balthazar – een goede vriend van mij – heeft ook meegewerkt. Hij heeft de preprodcutie op zich genomen en speelt ook basgitaar op mijn album. Veel mensen vragen me of het niet moeilijk is met iemand samen te werken die je zo goed kent, maar voor ons voelt dat heel natuurlijk. We maken niet snel ruzie en ik hoef ook niet uit te leggen wat ik wil. Hij voelt dat gewoon.

Wie was je inspiratie voor dit album?

Er is niet één iemand in het bijzonder die me geïnspireerd heeft. Het is eerder een mix. We waren in London toen we het nieuws over de dood van David Bowie vernamen. En op de een of andere manier heeft hij ons wel beïnvloed. We hebben toen naar al zijn albums geluisterd, op repeat. Onze studio was vlak bij zijn huis, de hele buurt was geshockt. 

Lees je alle recensies?

Natuurlijk! Ik maak muziek voor andere mensen dus het interesseert me wel wat zij ervan vinden. Ik let er wel op dat ik niet alles lees wat er op sociale media over mij wordt gezegd. Online durven mensen al eens hard zijn. Misschien zijn ze gewoon jaloers?

Je komt heel gelukkig over.

Ik denk dat ik de gelukkigste persoon van de hele wereld ben. Ik ben heel tevreden met dit album. 100% hoe ik het wilde. Bij Hooverphonic werkte ik met de creatieve ideeën van iemand anders. Dat was ook leuk, maar met eigen ideeën werken geeft meer voldoening.

Ondanks jouw levendige karakter staan er heel wat trieste en melancholische nummers op het album.

Ik luister veel naar droevige liedjes. Dat zijn vaak de mooiste. Mijn producer wou gaan voor een mix van disco en verdriet. Het zijn dus nummers waar je op kan dansen, maar het is geen feestmuziek. Hetzelfde dus als met Alors on danse van Stromae. Iedereen denkt: toffee feestmuziek. Maar als je goed naar de tekst luistert, is het echt geen vrolijk nummer. De woorden maken het triest.

Mis je Alex en Raymond van Hooverphonic?

Nee en ik denk dat zij mij ook niet missen! (lacht) Maar het was een toffe tijd. Ik heb oprecht veel plezier gehad bij Hooverphonic, hoewel Alex niet de gemakkelijkste persoon is om mee te werken. Alles wat ik nu weet, heb ik van Alex en Raymond geleerd. Nu heb ik gewoon het risico genomen om op mijn eigen benen te staan. Ik kan mezelf en mijn hond dagelijks te eten geven dus.. Ik ben klaar voor een nieuw avontuur.

Je bent ambitieus…

Misschien zelfs een beetje te veel. Maar de VS, daar droom ik niet van. Daar zitten ze niet te wachten op iemand zoals ik.

– Noémi Wolfs, 'Hunt you', Universal music

Door Joëlle Lehrer


Meer interviews

Video: de keuze van Hanne Decoutere

Video: de grote passie van Sihame El Kaouakibi