Home Lifestyle Cultuur Lekker ontspannen: deze boeken moet je nu lezen

Lekker ontspannen: deze boeken moet je nu lezen

Lekker ontspannen: deze boeken moet je nu lezen

Tijdens de zomer is er niets ontspannender dan lekker op je terras te luieren met een steengoed boek in de ene hand en een lekkere cocktail in de andere. Wij kozen vijf boeken die perfect samengaan met een glaasje ijskoude Gin Tonic of Aperol Spritz (of een andere cocktail naar keuze).

Het Huwelijkspact – Michelle Richmond

Jake en Alice ontvangen op hun huwelijksdag een bijzonder geschenk: een uitnodiging om lid te worden van ‘Het Huwelijkspact’. Leden doen er alles aan om hun huwelijk gezond te houden, maar dat ontaardt natuurlijk binnen de kortste keren. Originele thriller die ook licht werpt op monogamie, vertrouwen en op onze enorme verwachtingen in relaties.

UITG. PROMETHEUS

Het licht dat we verloren – Jill Santopolo

Lucy en Gabe ontmoeten elkaar op 9/11 in New York en worden verliefd. Hij trekt naar het Midden-Oosten als oorlogsjournalist en zij blijft in New York. Maar al die tijd blijven ze zich afvragen of ze toch niet voor elkaar waren bestemd en hoe belangrijk het is om je eigen carrière te willen. Sterk en herkenbaar liefdesverhaal.

UITG. PROMETHEUS

De geschiedenis van geweld – Edouard Louis

Edouard Louis neemt op kerstavond een Algerijnse man mee naar huis. Nadat die het over migratie, racisme en geweld heeft gehad, pakt hij een geweer en zegt dat hij de schrijver wil vermoorden. Een confronterend boek over hoe diep onze cultuur én relaties van angst en wantrouwen zijn doordrongen.

UITG. DE BEZIGE BIJ

Je tweede leven begint als je begrijpt dat je er maar één hebt – Raphaëlle Giordano

Camille heeft een man, zoon en baan. Maar nu ze steeds vaker ruziemaakt met haar man, begint ze toch te twijfelen of er niet meer is dan dit bestaan. En dan ontmoet ze Claude, die mensen helpt om hun routine te doorbreken. Camille gaat aan de slag met opdrachten waardoor niet alleen de relatie met haar geliefden beter wordt, maar ze ook haar artistieke aspiraties durft waar te maken. Natuurlijk zijn er obstakels en mensen die haar enthousiasme minder waarderen, maar toch zet ze door. Van deze feelgoodroman van debutante Raphaëlle Giordano werden maar liefst 500.000 exemplaren verkocht. Vrouwen die hun leven bewuster willen leven, of niet langer tegen alles nee willen zeggen, vinden in Je tweede leven begint als je begrijpt dat je er maar één hebt de perfecte aanzet om er eindelijk eens aan te beginnen. Deze zomer nog. En het leest nog lekker ook.

UITG. PROMETHEUS

Kijk wat ik gedaan heb – Sarah Schmidt

Sommige moordzaken blijven in ons geheugen gegrift. Zelfs al dateren ze van 4 augustus 1892. Op die dag schreeuwde Lizzie Borden dat iemand haar vader had vermoord. Niet veel later vond men haar vader en stiefmoeder die met bijlslagen waren omgebracht. Van in het begin gedroeg Lizzie zich verdacht. En ook al werd ze vrijgesproken, altijd bleef het vermoeden dat Lizzie het bloedbad zelf had aangericht. Een pittige thriller die diep in familiegeheimen graaft en tot de laatste bladzijde spannend blijft. Jaloezie, onopgeloste moorden… Geen wonder dat de filmrechten van dit debuut meteen werden verkocht.

UITG. HOLLANDS DIEP

Nog meer leesvoer: