Home Lifestyle Cultuur Dit zijn de meest verslavende series

Dit zijn de meest verslavende series

Dit zijn de meest verslavende series

Heerlijk, zeker met dit herfstweer: op de sofa kruipen en een serie kijken. Kun jij ook niet stoppen met kijken eens je begonnen bent aan een serie? Niet zo verwonderlijk, want series kunnen verslavend zijn. Uit onderzoek bleek dat angst voor het onbekende, criminaliteit en romantiek het verslavendst zijn.

Netflix deed onderzoek naar het kijkgedrag van klanten over heel de wereld. En blijkbaar is dat kijkgedrag redelijk universeel. Klanten van Netflix houden van dezelfde verhaallijnen en opvallend: na het kijken van een aantal afleveringen, blijf je hangen.

Wanneer verslaafd?

Netflix deed onderzoek en ontdekte vanaf welk moment je ‘verslaafd’ (Lees: je wilt de serie helemaal uitkijken) raakt aan een bepaalde serie. Per serie ging het bedrijf op zoek naar de specifieke aflevering die er wereldwijd voor zorgde dat 70% van de kijkers het seizoen helemaal uitkeek. Enkele thema’s maken ons nieuwsgieriger dan andere.

Angst & criminaliteit

Zo ontdekte het bedrijf dat series over angst en criminaliteit verslavend werken. Onze nieuwsgierigheid wordt het hardst getriggerd bij ‘Stranger Things’, een serie waarin een jongetje verdwijnt en mysterieuze zaken aan het licht komen. Want al na 2 afleveringen start je ‘verslaving‘, en wil je het volledige seizoen graag zien. Bij ‘Making a Murderer’, over een man die 18 jaar onschuldig vastzit in de cel, wil je na gemiddeld 4 afleveringen niet meer afhaken. Ook criminaliteit en bendes doen het goed. Narcos en Prison Break laten ons bijvoorbeeld niet meer los na aflevering 3.

Lees ook: 9 series die je moet zien in 2016

(Verboden) liefde

Niet alleen angst en criminaliteit doen het goed, ook liefde kan ons helemaal te pakken krijgen. Zo blijven we hangen bij Girlmore Girls na aflevering 7, niet toevallig het moment waarop Rory voor het eerst kust met Dean. Grey’s Anatomy krijgt ons helemaal te pakken als Meredith en McDreamy een stomende scène hebben in de lift.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Na zoveel afleveringen zijn we verslaafd

In onderstaande tabel staan enkele verslavende series en na hoeveel afleveringen we blijven hangen.

Wij zijn helemaal fan van ‘The Crown’, lees er hier meer over. 

Meer over film & serie: