Home Lifestyle Cultuur Must-read: 5 boeken voor het verlengd weekend

Must-read: 5 boeken voor het verlengd weekend

Must-read: 5 boeken voor het verlengd weekend

Niets is fijner dan in de lentezon een meeslepend boek lezen. We selecteerden alvast voor jou de 5 must-reads van het moment. Zo hoef je alleen nog maar lekker achterover te leunen en te genieten van een hilarische roman, een spannende thriller of een sexy novel.

Weergaloze dwalingen-Lisa McInerney

Lisa McInerney heeft al heel wat beklijvende boeken op haar naam staan maar deze is toch zeker eentje om nooit meer te vergeten. Het boek vertelt het verhaal van één slordige moord die onherroepelijk vijf levens verandert in het Ierse Cork. De vijftienjarige drugsdealer, Ryan, doet er alles aan om niet te worden zoals zijn vader, een alcoholist. Een klant van Ryan, Georgie die ook prostituee is, wil koste wat het kost krijgen wat ze wil. Georgies vriend en pooier is per ongeluk vermoord door Maureen, die na veertig eindelijk herenigd is met haar zoon Jimmy, de gevaarlijkste gangster van Cork. De vijf personages proberen met zichzelf in het reine te komen en boete te doen voor hun zonden. Maar dat loopt niet van een leien dakje.

Goed of slecht- Ali land

Milly is de dochter van een seriemoordenaar. Ze vindt echter de moed om haar moeder aan te geven bij de politie en wordt zwaar getraumatiseerd opgenomen in een pleeggezin. Maar ook daar kan Milly moeilijk rust vinden. Ze bouwt een nieuwe identiteit op terwijl haar moeder in de gevangenis haar rechtszaak afwacht. Ondertussen maakt Milly’s pleegzus Phoebe haar het leven moeilijk. Dat haalt een kant in Milly naar boven waarvan ze niet wist dat ze die had, ze blijkt meer de dochter van haar moeder te zijn dan ze eerst dacht. Dit boek laat je niet meer los!

De Kamer van Janus-Sasha Grey

Catherine is teleurgesteld. Haar routineus leven zowel op haar werk als thuis (en in de slaapmaker) met haar verloofde Jack vervelen haar. Maar wanneer ze begint te schrijven over de dood van een zeer geliefd model, Inana, verandert dit plots. De ervaringen van het  dode model zijn gelijklopend met de ontluikende seksualiteit van Catherine.
Wat begint als een routine job verandert in een obsessie, die haar leidt langs de bekende en pikante facetten van het leven. Zoals de Romeinse god Janus kijkt Catherine naar zowel het verleden als de toekomst. Zorgen haar ervaringen met het Juliette-genootschap en Inana’s dagboek ervoor dat ze ontdekt wat ze echt wil in het leven of wordt ze meegesleurd in een duistere wereld waaruit ze geen tweede maal aan zal kunnen ontsnappen?

Sasha Grey was van haar 18de tot haar 23ste een van de beroemdste en meest choquerende pornoactrices ter wereld. Op het toppunt van haar carrière besloot ze om schrijfster te worden. Geen wonder dus dat ze als geen ander kan schrijven over opwindende intriges, liefde en seks.

 

Zei mijn vrouw-Marnix Peeters

Een Vlaamse journalist en schrijver die vertelt over de sterke vrouw achter de bekende man. Zijn vrouw, Jana. Humoristisch, steeds weer down-to-earth en zo herkenbaar. In zijn boek bundelt hij de  gesprekken die hij voert met zijn vrouw. Deze “bezinning” over vrijheid, over vogels, over zijn leven als schrijver en huisman verschenen eerder als Brieven uit de Oostkantons, Marnix Peeters’ reeks columns in De Morgen.

De greppel-Herman Koch

Herman Koch doet het weer! Na het diner slaagt hij er opnieuw in een intrigerend boek neer te zetten met verrassende wendingen en intriges dat je in één ruk uitleest.

Robert Walter, geliefd burgemeester van Amsterdam, vermoedt dat zijn vrouw vreemdgaat met een oerdegelijke wethouder die zich inzet voor het milieu. Enige tijd later beschuldigt een journaliste de burgemeester ervan betrokken te zijn geweest bij het toetakelen van een agent tijdens een Vietnam-betoging. Dan staat opeens zijn vierennegentigjarige vader voor zijn deur om te melden dat hij samen met zijn vrouw euthanasie wil plegen. De eens zo stabiele Robert raakt  verstrikt in zijn eigen angsten en vermoedens of ziet hij nét de dingen eindelijk glashelder?

Verwoed lezer? Check dan ook deze boekentips: