Wie houdt er nu niet van een gezellige filmavond? Gewoon lekker thuis of maak er een uitje van en ga naar de bioscoop. Neem manlief of enkele vriendinnen mee en geniet van deze straffe verhalen. Een duik in het verleden:

The Old Man and The Gun

Robert Redford heeft een punt gezet achter zijn carrière. Bij wijze van afscheid haalt de klasbak van 82 nog één keer al zijn charmes boven als een gepensioneerde bankovervaller die meer dan 18 keer uit de gevangenis ontsnapte. Echt gebeurd, trouwens. Een onberispelijk in beeld gebrachte misdaadkomedie, met bijrollen van Sissy Spacek, Casey Affleck en Tom Waits.

Vanaf 20 februari in de bioscoop

On The Basis of Sex

On The Basis of Sex vertelt het waargebeurde levensverhaal van Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones), een jonge moeder en advocate die een einde wil maken aan de genderdiscriminatie en samen met haar man (Armie Hammer) een rechtszaak start die potten zal breken. Ginsburg, bijgenaamd Notorious RBG, is in de VS uitgegroeid tot een icoon door haar strijd voor vrouwenrechten.

Vanaf 6 maart in de bioscoop

The Aftermath

Hamburg, 1946. Rachael (Keira Knightley) wordt herenigd met haar man Lewis (Jason Clarke), een Britse kolonel die de stad moet heropbouwen na WOII. Ze ontdekt dat hij hun landhuis deelt met een Duitse weduwnaar en diens dochter. Aangezien die weduwnaar vertolkt wordt door Alexander Skarsgard, kun je er geld op verwedden dat daar een stomende affaire van komt.

Vanaf 13 maart in de bioscoop

Mary Queen of Scots

Koningin zijn is geen pretje, zo blijkt uit deze film over het turbulente leven van de Schotse Mary Stuart (Saoirse Ronan, bekend van Lady Bird). Op haar zestiende was ze al koningin van Frankrijk, maar na enkele mislukte huwelijken keert ze terug naar haar geboorteland Schotland om er de troon op te eisen. Dat zet alleen kwaad bloed bij de taaie Queen Elizabeth I (Margot Robbie), die op dat moment zowel over Schotland als Engeland regeert. Drama à volonté dus… Wie een stijve kostuumprent verwacht, zal van een koude kermis thuiskomen. Deze debuutfilm van theaterregisseur Josie Rourke is een aangrijpend, prachtig in beeld gebracht historisch drama in een hedendaags jasje, over twee strijdvaardige vrouwen die in een mannenwereld moeten zien te overleven.

Vanaf 27 februari in de bioscoop

Lees ook:

 

Tekst door: Andreas Illegems