De zomer is hét moment bij uitstek om nog eens een goed boek in handen te nemen. Lezen kan dan ook bijna overal: op het strand, in het vliegtuig maar ook gewoon in je tuin of bij regenweer gezellig op de bank. Voor velen is je laten meeslepen door een spannende thriller, een hilarische roman of een sexy novel de ideale manier om op en top te ontspannen. Inspiratie nodig? Wij zetten onzefavoriete toppers op een rij.
Zelfportret met nijlpaard
Het boek vertelt het verhaal van Julian, hij past een zomer lang op het dwergnijlpaard van zijn professor en wordt verliefd op diens dochter die zich ‘prinses’ laat noemen. Voor iedereen die ooit 22 is geweest, is deze roman een feest van herkenning. Want wat wordt er toch gehunkerd en getwijfeld op die leeftijd. Maar er is altijd hoop. Ook dat.
Zelfportret met nijlpaard is een ontroerenderoman over volwassen worden in een moeilijke wereld, een geschiedenis van een scheiding en het ontstaan van een nieuwe liefde.
De mensengenezer
Het verhaal draait rond Remi. Hij ruilt zijn toekomst als boer in voor eenroeping in een strenge kloosterorde, maar in de Westhoek of in Congo, overal blijft hij hunkeren, voelt hij hoe de geesten bezit van hem nemen, hem opnieuw meevoeren.
Deze nieuwe roman van Koen Peeters is een feest voor voorzichtige lezers. En toch worden er grote verhalen verteld over hoe de doden in ieder van ons verder leven en dromen nooit tot rust komen. De mensengenezer is een stilistischfonkelendboek dat een rijke en complexe geschiedenis en cultuur evoceert.
Kleine doden
Het verhaal speelt zich af in NewYork. De gescheiden Ruth werkt in een cocktailbar. Op een dag in 1965 verdwijnen haar tweekinderen. Ruth wordt meteen gebombardeerd tot moordlustige femme fatale, een ontaarde moeder. Maar is dat wel zo? Het is een vraag die de hele stad die snikhete zomer in zijn greep houdt.
Emma Flint baseerde zich op een waargebeurderechtszaak voor deze thriller, waarin gruwelmoorden, eenzaamheid en hypocrisie hand in hand gaan.
Bijna echt gebeurd
Sam en Clementine zijn een drukbezet en ietwat saai koppel. Maar als ze onverwachts op een barbecue worden uitgenodigd, wordt hun leven overhoopgegooid als hun dochtertje in de fontein belandt. Wat volgt, is een verhaal over ‘watals’. Hoe schuldig je je kunt voelen omdat je te veel oog had voor de buurvrouw, of te weinig voor de echte held in het verhaal.
Net als Grote kleine leugens, vande Australische Liane Moriarty, zijn de filmrechten van dit nieuwe boek opnieuw door ReeseWitherspoon en NicoleKidman gekocht.
Ten overstaan van de hele wereld
Twee mensen die het willen maken in het Hollywood van de fifties, leren elkaar kennen wanneer hij haar redt als ze stomdronken de oceaan in loopt. Zij is een overlever, net als hij, en terwijl hun aanvankelijk voorzichtigeaffaire steeds destructiever wordt, ontdekt hij dat dat niet het enige is wat ze gemeen hebben, dat ze meer op elkaar lijken dan hij ooit had kunnen bedenken.
Alfred Hayes werkte zelf als scenarioschrijver en baseerde zijn roman Ten overstaan van de hele wereld op zijn ervaringen in Hollywood. Ambitie gaat er bijna altijd gepaard met afwijzing, hoop met veel verdriet en twijfels. En een happyend is, zo blijkt ook in deze roman, zeldzaam.