Home Lifestyle Cultuur Onze 5 favoriete boeken die je deze zomer moet lezen

Onze 5 favoriete boeken die je deze zomer moet lezen

Onze 5 favoriete boeken die je deze zomer moet lezen

De zomer is hét moment bij uitstek om nog eens een goed boek in handen te nemen. Lezen kan dan ook bijna overal: op het strand, in het vliegtuig maar ook gewoon in je tuin of bij regenweer gezellig op de bank. Voor velen is je laten meeslepen door een spannende thriller, een hilarische roman of een sexy novel de ideale manier om op en top te ontspannen. Inspiratie nodig? Wij zetten onze favoriete toppers op een rij. 

 

Zelfportret met nijlpaard

Het boek vertelt het verhaal van Julian, hij past een zomer lang op het dwergnijlpaard van zijn professor en wordt verliefd op diens dochter die zich ‘prinses’ laat noemen. Voor iedereen die ooit 22 is geweest, is deze roman een feest van herkenning. Want wat wordt er toch gehunkerd en getwijfeld op die leeftijd. Maar er is altijd hoop. Ook dat.

Zelfportret met nijlpaard is een ontroerende roman over volwassen worden in een moeilijke wereld, een geschiedenis van een scheiding en het ontstaan van een nieuwe liefde.

De mensengenezer

Het verhaal draait rond Remi. Hij ruilt zijn toekomst als boer in voor een roeping in een strenge kloosterorde, maar in de Westhoek of in Congo, overal blijft hij hunkeren, voelt hij hoe de geesten bezit van hem nemen, hem opnieuw meevoeren.

Deze nieuwe roman van Koen Peeters is een feest voor voorzichtige lezers. En toch worden er grote verhalen verteld over hoe de doden in ieder van ons verder leven en dromen nooit tot rust komen. De mensengenezer is een stilistisch fonkelend boek dat een rijke en complexe geschiedenis en cultuur evoceert.

Kleine doden

Het verhaal speelt zich af in New York. De gescheiden Ruth werkt in een cocktailbar. Op een dag in 1965 verdwijnen haar twee kinderen. Ruth wordt meteen gebombardeerd tot moordlustige femme fatale, een ontaarde moeder. Maar is dat wel zo? Het is een vraag die de hele stad die snikhete zomer in zijn greep houdt.

Emma Flint baseerde zich op een waargebeurde rechtszaak voor deze thriller, waarin gruwelmoorden, eenzaamheid en hypocrisie hand in hand gaan.

Bijna echt gebeurd

Sam en Clementine zijn een drukbezet en ietwat saai koppel. Maar als ze onverwachts op een barbecue worden uitgenodigd, wordt hun leven overhoopgegooid als hun dochtertje in de fontein belandt. Wat volgt, is een verhaal over ‘wat als’. Hoe schuldig je je kunt voelen omdat je te veel oog had voor de buurvrouw, of te weinig voor de echte held in het verhaal.

Net als Grote kleine leugens, van de Australische Liane Moriarty, zijn de filmrechten van dit nieuwe boek opnieuw door Reese Witherspoon en Nicole Kidman gekocht.

Ten overstaan van de hele wereld

Twee mensen die het willen maken in het Hollywood van de fifties, leren elkaar kennen wanneer hij haar redt als ze stomdronken de oceaan in loopt. Zij is een overlever, net als hij, en terwijl hun aanvankelijk voorzichtige affaire steeds destructiever wordt, ontdekt hij dat dat niet het enige is wat ze gemeen hebben, dat ze meer op elkaar lijken dan hij ooit had kunnen bedenken.

Alfred Hayes werkte zelf als scenarioschrijver en baseerde zijn roman Ten overstaan van de hele wereld op zijn ervaringen in Hollywood. Ambitie gaat er bijna altijd gepaard met afwijzing, hoop met veel verdriet en twijfels. En een happy end is, zo blijkt ook in deze roman, zeldzaam.

Lees ook: