Zin in een gezellige filmavond (of -namiddag)? Feeling to the rescue, want wij tippen de beste romantische films op Netflix die je moét gezien hebben. Kruip dus lekker met wat snacks en een dekentje in je zetel en geniet van onderstaande toppers.

Romantische films op Netflix die je niet mag missen

Two weeks notice

Wanneer een milieubewuste advocate bij een steenrijke projectontwikkelaar aan de slag gaat, wordt ze al snel hoorndol van hem. Ze geeft haar ontslag, maar dat is toch moeilijker dan gedacht.

No strings attached

Emma en Adam zijn ‘friends with benefits, en het werkt voor beiden prima. Tot er opeens gevoelens in het spel komen…

How to lose a guy in 10 days

Wanneer ‘how-to-journaliste’ Andie een stuk moet schrijven over hoe ze een man verliest in 10 dagen, test ze het uit bij een charmante man. Ze weet echter niet dat hij net een weddenschap aanging om haar in 10 dagen verliefd te maken.

The Adjustment Bureau

Een succesvol nieuw congreslid wordt verliefd op een mooie balletdanseres, maar mysterieuze krachten proberen de liefdesaffaire tegen te houden.

All the Bright Places

De leukste verrassing van de hele maand maart: Netflix heeft het bestsellerboek ‘All the Bright Places’ van Jennifer Niven verfilmd. Niet te vergelijken met eender welke andere chick flick, dit is tienerdrama van de bovenste plank. Mentaal en emotioneel uitgeput door de plotselinge verdwijning van haar zus, herontdekt Violet (Elle Fanning) de liefde voor het leven wanneer ze Theodore Finch (Justice Smith), een excentrieke en onvoorspelbare jongen, ontmoet. Een prachtig verhaal dat onderwerpen als depressie, verdriet en mentale gezondheid behandelt. Let wel: hou zakdoekjes bij de hand!

The Reader

De 15-jarige Michael krijgt door een ontmoeting op de tram een relatie met de veel oudere tramconductrice Hanna Schmitz. De relatie duurt een hele zomer, maar dan verdwijnt Hanna opeens. Later blijkt dat ze een groot geheim met zich meedroeg.

Marriage Story

Geen happily ever after, maar een portret van een scheiding. In de film zie je het liefdesverhaal van Nicole (Scarlett Johansson) en Charlie (Adam Driver), en hoe het misliep en uitmondde in een scheiding. Prachtige plaat van hoe het leven soms gaat.

The Notebook

Zo’n klassieker die nooit verveelt. Een oude man vertelt een liefdesverhaal voor aan een vrouw die aan dementie lijdt. Het is een prachtig liefdesverhaal over een rijk meisje Allie en een arme jongen Noah die dolverliefd zijn, maar op bobbels stoten.

The Remains of the day

1958. Het Britse landgoed Darlington Hall dreigt te verdwijnen, maar een voormalig congreslid uit de VS koopt het op. Hij behoudt de butler James Stevens (Anthony Hopkins) en de kokkin. Wanneer Stevens een brief ontvangt van de voormalige dienstbode Sally Kenton (Emma Thompson), besluit hij haar op te zoeken. Hij wil haar overtuigen om opnieuw in dienst te gaan op Darlington Hall. We krijgen een terugblik op het verleden.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Dient deze cultfilm zelfs nog voorgesteld te worden? Indien je hem nog niet hebt gezien: Eternal Sunshine of the Spotless Mind is een verhaal over tegenpolen Joel en Clementine, wiens karakters niet echt blijken te matchen. Wanneer hun relatie op de klippen loopt, besluit Clementine alle herinneringen aan haar grote liefde te laten verwijderen. Joel wil hetzelfde, maar krijgt al snel spijt. Want onstuimige verliefdheid blijkt niet zomaar uitwisbaar.

Call Me By Your Name

Deze prachtfilm over een 17-jarige jongen (rijzende ster Timothée Chalamet) die verliefd wordt op een oudere student (Armie Hammer) op het landgoed van zijn vader tijdens een lange, zwoele zomer in Zuid-Italië, verovert ongetwijfeld je hart. Verrukkelijk acteerwerk, zuiderse locaties en dromerige muziek: alles zit juist in deze coming of age film van Luca Guadagnino, die je de extase en hartzeer van eerste liefde doet (her)beleven.

La La Land

Voor wie de voorbije jaren in een grot heeft geleefd en zo dé kaskraker van 2016 zou gemist hebben: La La Land is de film die bewijst dat musicals allesbehalve saai of vervelend zijn. Een duo waar de liefde van afspat (hallo Emma Stone en Ryan Gosling), aandoenlijke liedjes en een ultra romantisch script: wat wil je nog meer?

The Age of Adeline

Een jonge vrouw, geboren aan het begin van de 20e eeuw, is tijdloos gemaakt na een mysterieus auto-ongeluk. Terwijl de wereld om haar heen doorgaat en haar dochter (Ellen Burstyn) bejaard wordt, wordt Adaline (Blake Lively) zelf geen dag ouder. Ze leeft in eenzaamheid en dwingt zichzelf niet verliefd te worden, maar dan ontmoet ze een man (Michiel Huisman) die dat wel heel moeilijk maakt.

Breakfast at Tiffany’s

Onmogelijk om niet in de ban te raken van Holly (Audrey Hepburn), een charmante New Yorkse die rondkomt dankzij de gulle mannen met wie ze ‘feest’. Maar wanneer schrijver Paul Varjak naar haar appartementencomplex verhuist, dreigt haar leven drastisch te veranderen. Kiezen ze voor elkaar of gaan ze door met het leven zoals het is? Eén ding is zeker: Hepburn’s acteerprestaties en de onmiskenbare charme van oude films doen je 115 minuten lang wegdromen.

Dirty Dancing

Nobody puts baby in the corner, toch? Deze film verveelt nooit. Wanneer de rijke ‘Babie’ met haar ouders naar een vakantieoord trekt, valt ze voor de charmes van de dansleraar van het hotel.

Suite française

Prachtige film met onze eigen Matthias Schoenaerts in de hoofdrol. In de zomer van 1940 worden Duitse soldaten ingekwartierd bij de bewoners van het Franse dorpje Bussy. Officier Bruno van Falk (Matthias Schoenaerts) komt terecht in het landhuis van Madame Angellier. Ze woont samen met schoondochter Lucille (Michelle Williams), en hoewel haar man in een Duits kamp gevangen zit, is ze geïntrigeerd door Bruno.

 

Ontdek meer leuke films en series:

Tekst: Laura Swysen, Margot Huysentruyt. Openingsbeeld: Suite française