De lockdown doet veel met een mens. Je wilt van de tijd gebruik maken om gezond te leven, eindelijk meer te sporten en aan je relatie te werken. Maar eerlijk is eerlijk, we willen ook gewoon tijd maken om eindelijk die romantische serie te bingen. Wij tippen 20 romantische series op Netflix die het (her)bekijken meer dan waard zijn.

22 romantische series op Netflix

1. Grand Hotel

Wanneer Julio’s zus op mysterieuze wijze verdwijnt, gaat hij aan de slag in een hotel om antwoorden te zoeken op zijn vragen.

2. Something in the rain

In deze Koreaanse serie zien we het verhaal van een pas gedumpte carrièrevrouw en de jongere broer van een vriendin, die net terugkeert van een lange tijd in het buitenland. Na zijn reis lijkt de liefde wél op te bloeien.

3. Virgin River

Verpleegkundige Melinda Monroe laat haar drukke leven in de stad achter om een nieuw leven te beginnen in het kleine dorpje Virgin River. Een tegendraadse dokter en knappe cafébaas zorgen voor spanning.

4. Friends from College

Een hechte vriendengroep van de universiteit ziet elkaar twintig jaar na hun afstuderen weer terug en ontdekt dat de liefde  en het leven er met de jaren niet makkelijker op wordt.

5. When calls the heart

De serie speelt zich af in de 20e eeuw. Elisabeth Tatcher komt uit een steenrijke familie, maar beslist juf te worden in het kleine mijnwerkerdorpje Coal Valley.

6. The Restaurant

Fan van Downton Abbey? Dan wil je deze serie niet missen. Na de Tweede Wereldoorlog verandert er veel in een Stockholms restaurant. Van klassenverschillen tot romantiek of verraad. Deze serie heeft het allemaal.

7. Plan Coeur

Omdat Elsa maar niet over haar ex heen raakt, besluiten haar twee vriendinnen een escort in te huren. Al snel wordt Elsa verliefd.

8. Wanderlust

Relatietherapeute Joy probeert haar eigen huwelijk met Alan te redden. Is een open relatie de sleutel tot succes?

9. Hjem Til Jul

Oké, deze Noorse serie is een en al kerstsfeer, maar in tijden van corona moet dat kunnen. De 30-jarige Johanne is het beu om telkens vragen te krijgen over haar liefdesleven. Wanneer ze tijdens een etentje met familie zegt dat ze een vriend heeft, wilt haar moeder die met Kerstmis ontmoeten. Johanne gaat als een bezetene op zoek naar een goede partner.

10. Gilmore Girls

Eindelijk tijd om nog eens alle seizoen van Gilmore Girls te bingen. Lorelai (32) woont samen met dochter Rory (16) in een rustig stadje Stars Hallow. Omdat Rory is toegelaten tot een prestigieuze privéschool kan Lorelai niet anders dan haar rijke ouders om hulp vragen. Van het hobbelige liefdesparcours van Lorelai tot de prille liefde van Rory… Heel wat romantiek in deze klassieker.

11. Love

De chaotische, alcohol- en drugsverslaafde Mickey en de serieuze, brave Gus komen elkaar toevallig tegen. Hoewel ze tegenpolen zijn, lijken ze iets te zien in elkaar.

12. Feel Good

In deze serie over verslaafd zijn aan de liefde, gaat stand-upcomedian Mae Martin een relatie aan met een vrouw George. Ze gaat de uitdaging van een nuchter leven aan.

13. Si no te hubiese conocido

Eduard, een vader en echtgenoot, verliest zijn gezin in een fataal ongeluk. Hij reist naar een parallel universum, op zoek naar een beter lot voor zijn dierbare vrouw.

14. Love Wagon

Zeven mannen en vrouwen die elkaar niet kennen, rijden in een roze bus door Azië op zoek naar ware liefde. Het doel? Samen met een partner terugkeren naar Japan.

15. You Me Her

Jack en Emma lijken voor de buitenwereld het perfecte stel, maar zijn al meermaals vreemdgegaan. Als ze Izzy ontmoeten, belanden ze in een polyamoureuze relatie die heel wat teweeg brengt.

16. How I met your Mother

Leuk om eens te herbekijken. Ted vertelt (in 9 seizoenen) aan de hand van flashbacks aan zijn kinderen hoe hij hun moeder leerde kennen. Vrienden Barney, Lilly, Marshal en Robin beleven alles mee.

17. Romance is a bonus book

Koreaanse dramaserie. Kan Dan-yi is een 37-jarige alleenstaande moeder. Ze heeft geen werk, geen huis en de schoolkosten voor haar dochter lopen op. Ze trekt in bij haar knappe jeugdvriend die het als bestsellerauteur wél voor elkaar heeft. Wat ze echter niet weet, is dat hij een oogje op haar heeft. En dat zorgt voor heel wat ongemakkelijke situaties.

18. Outlander

1945. Om hun huwelijk nieuw leven in te blazen, gaan Claire en Frank op tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Wanneer Claire een steen aanraakt, maakt ze een reis door de tijd en belandt ze in 1743. Daar ontmoet ze Jonathan Randall, de niet zo eerbare voorvader van haar echtgenoot. Ze wordt gered door een Hooglander die haar naar een hut brengt waar meerdere mannen onderdak hebben gezocht. Een van hen is de jonge Jamie Fraser, waarmee ze veel avonturen beleeft.

19. Love Sick

Wanneer Dylan chlamydia heeft besluit hij al zijn ex-partners op de hoogte te brengen. Samen met beste vrienden Luke en Evie, herbeleeft hij al zijn romantische avonturen én relationele misstappen.

20. Little Things

Een samenwonend stel van in de twintig worstelt met de ups en downs van werk, moderne relaties en het vinden van een eigen identiteit in het hedendaagse Mumbai.

21. Bonusfamiljen

In deze Zweedse serie probeert een nieuw stel hun samengesteld gezin draaiende te houden. In combinatie met verschillende kinderen, exen en meerdere schoonfamilies levert dat hilarische, hartverwarmende en dramatische taferelen op.

22. What the love

Samen met beroemde gasten en een glamourteam helpt filmmaker Karan Johar zes singles bij persoonlijke problemen tijdens hun zoektocht naar liefde.

Meer tips om de lockdown te overleven: