Zelfs in coronatijden valt er in ons land heel wat te beleven. Omdat dat helaas niet altijd even duidelijk zichtbaar is, helpt Feeling je graag op weg. Elke week lichten we een leuke selectie op uit het aanbod. Deze week op onze radar: roséwandelingen in Aalst en natuurlijk het Feeling shoppingweekend in Brugge.

5 x tips voor het weekend

1. Wijnen en wandelen

Hoe we het afgelopen jaar hebben leren wandelen? Met een hapje en een drankje in de hand natuurlijk. Een gebruik dat we ook in post-corona tijden graag nog een tijdje levend zouden houden, geopende terrassen of niet. Een nood die stichters van het Roséfestival en wijnliefhebbers van het eerste uur Frederik De Swaef en Michiel De Gendt maar wat graag een hart onder de riem steken. Voor de derde keer organiseren zij dit weekend een heuse ‘Route du Rosé: een wandeltocht van om en bij de vijf kilometer door de Aalstse binnenstad die je van de ene degustatie-locatie naar de andere loodst.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Festival (@rosefestival.be)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Overal waar je halt houdt, en dat doe je in totaal zo’n zes keer, kan je proeven van de uitgelezen selectie roséwijnen. Leuke extra: voor wie van al die wijnen het noorden niet kwijtraakt, is er onderweg ook nog een amusante fotozoektocht.

Zondag 20 juni, vanaf 11u30. Voor meer info over het roséfestival en tickets voor de wandeltocht: neem een kijkje op rosefestival.be

2. Eco-lodgen aan het water

Nog zoiets dat wij persoonlijk nooit beu worden – hernieuwde vrijheid of niet – is luxueus, maar in complete harmonie met de natuur overnachten in het midden van de Belgische bossen. Wat dat betreft heeft ons land er sinds kort weer een nieuwe ‘verborgen’ parel bij. Midden in het Domaine du bois de Fouage, een prachtig natuurdomein dat zich uitstrekt over zo’n 280 hectare beschermd bosgebied, liggen de eco-lodges, cabins en Treeloft van Your Nature. Dankzij de natuurlijke materialen, de ecologische inrichting en de ruime glaspartijen, vloeit je verblijf naadloos over in de omliggende natuur.

treelodgen

Grootste troef van het natuurgebied trouwens? Le Grand Large, een meer dat verbonden is met zeven waterplassen die harmonieus verdeeld zijn over het gebied. Geen wonder dus dat dit stukje paradijs een ongelooflijke rijkdom aan wilde diersoorten telt.

Voor meer info en reservaties: neem een kijkje op yournature.be

3. Zomeren met kunst

Het zomert in ons land, en dat willen ze bij Everyday Gallery nog een beetje extra in de verf zetten met een bijzondere expo die een ode brengt aan de zon en aan de vroege zomer. Voor ‘The Sun also Rises’ brengt de galerij het werk van een mix aan nationale en internationale ervaren artiesten en opkomende talenten samen. Klinkende namen als Taylor Anton White, Bertrand Fournier en Adrien Vescovi treden er in dialoog met rijzende sterren zoals onze eigen Belgische Fran Van Coppenolle.

Beeld: Seppe Elewaut. 

Door het abstracte werk van zo’n bonte mix aan intergenerationele en internationale abstracte kunstenaars langs elkaar te plaatsen, tovert de galerij haar expositieruimte om in een esthetische plek waarin de tastbare tekenen van de zomer te vinden zijn. Van de bruisende diepte in het kleurenpallet bij Julien Saudubray tot de zongebleekte kleuren van Vescovi en het sprankelende blauw in de werken van Antoine Langenieux-Villard. 

The Sun Also Rises loopt van 19 juni tot 17 juli. Jos Smolderenstraat 18
2000 Antwerpen. 

4. Shophoppen in Brugge

Wie dacht dat je in Brugge enkel terecht kon voor een portie historisch erfgoed en een tochtje op de Brugse reien, heeft het mis. In de kronkelende en druk geplaveide steegjes en straten liggen heel wat hippe hotspots verborgen. De enige moeilijkheid: je moet al die hidden secrets natuurlijk wel nog weten te vinden. Daar helpt Feeling je graag een handje bij: voor de tweede editie van ons grote shoppingweekend stippelden we drie parcours uit die je langsheen de leukste mode-, beauty- en cultuuradresjes gidsen.

De kaartjes voor die route: die download je hier. Wie dit weekend afzakt naar Brugge krijgt bij veel van die adresjes trouwens ook een leuke verrassing aangeboden.

Zaterdag 19 en zondag 20 juni in het centrum van Brugge. 

5. Neus in de boeken

Dat ze bij uitgeverij Das Mag van goede boeken houden, spreekt voor zich. Maar ook praten óver literatuur ligt de woordenliefhebbers nauw aan het hart. In samenwerking met het Nederlandse weekblad De Groene Amsterdammer richtte het collectief dan ook een podcast over boeken op: in Boeken FM nemen Joost De Vries en Ellen Deckwitz (samen met een paar literaire gasten) hun favoriete klassiekers uit de canon, indrukwekkende nieuwkomers op de markt en alle andere dingen die hun literatuurhart weten te begeesteren onder de loep.

Luisteren kan via de website van De Groene Amsterdammer. 

Meer uittips voor het weekend: