Terwijl ze volop de volgende generatie toneelspelers boetseert aan het conservatorium van Antwerpen, lost actrice Sara De Roo (49) in de nieuwe fictiereeks Black-out als eerste minister ook nog eens politieke crisissen op. Een blik in het hoofd van Belgiës eerste schermpremier.

Even wuift Sara De Roo naar de foute Man met Laptop, zoals ze een kwartier geleden ge-sms’t kreeg, wanneer ze het Grand Café van deSingel in Antwerpen komt binnengewaaid. Na een verontschuldigend gebaar schuift ze al lachend bij de juiste tafel aan. De actrice vond nog een gaatje in haar agenda, tussen haar vele werk voor de dramaopleiding aan het Antwerpse conservatorium. Een afspraak in haar tweede thuis als artistiek coördinator leek ons daarom niet meer dan gepast.

Hoewel haar nieuwste acteerproject Black-out aanvankelijk gepland stond om midden november op Eén te verschijnen, kreeg de spannende fictiereeks een verrassingsrelease in september op het nieuwe televisieplatform Streamz. De verwachtingen waren bijzonder hooggespannen. Nog voor de eerste aflevering uitgezonden werd, werd de Eén-serie namelijk al genomineerd voor de prestigieuze Prix Europa 2020.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Meer over cultuur: