© Robin Joris Dullers

Van (gratis) sleek dining tot sculpturenparcours: 5 tips voor het weekend

Hoera, weekend: tijd om even helemaal je eigen ding te doen. Nog geen idee waaraan je die vrije uren dit verlengd weekend wil spenderen? Dan helpt onze redactie je graag op weg: bij deze expo’s, events en hotspots kan je ons dit weekend vinden.

Samsung x Paul Delrez: high tech x fine dining

© Robin Joris Dullers

Voor de lancering van de Samsung Galaxy S25 Edge wou de Koreaanse multinational het anders aanpakken. Geen klassiek launch event dus, wél een culinair zesgangenmenu samengesteld door Belgische haute cuisine chef Paul Delrez. In pop-uprestaurant CUTTING EDGE kan je de nieuwste Samsung smartphone in de best mogelijke omstandigheden uitproberen: experimenteer met de topcamera, gebruik de slimme vertaaltool om het Koreaanse menu te ontcijferen en voel eigenhandig hoe de dunste Galaxy ooit – amper 5,8 mm – in je hand ligt. Ook het menu werd ontwikkeld met het flinterdun mobieltje in gedachten. Op de tafel – die exact 5,8 mm dik is – worden Koreaans geïnspireerde gerechten geserveerd, stuk voor stuk met een knipoog naar de fijne gsm. Met luchtige schuimpjes, dunne kroepoek en scherven ube-gekleurde meringue serveert Delrez smaakvol kunstwerk na smaakvol kunstwerk. Iedereen kan een plaatsje aan de tafel bemachtigen, maar de klok tikt: CUTTING EDGE zetelt maar tot en met 8 juni in de Fondation CAB. Alsof je nog niet genoeg redenen had om af te zakken naar Brussel, heeft het Samsung-team heeft nog één verrassing in petto voor hun gasten: de zes gangen zijn volledig gratis, voor iedereen die een reservatie maakt.

Wie niet op tijd in Brussel geraakt, kan zijn kans wagen voor het komende pop-uprestaurant in Amsterdam: daar strijkt Samsung neer in talk of the town Europa restaurant voor een maandlange pop-up. (CD)

Nog tot en met zondag 8 juni, Fondation CAB in Brussel. Meer info en reservaties: cuttingedge-restaurant.com.

Drip festival: sappig vlees en smeuïge tunes

tips weekend
© Drip Festival

Wat begon als een mop voor de verjaardag van Mathieu Terryn, groeide uit tot een food festival voor het grote publiek. Het concept: twee dagen lang kunnen bezoekers proeven van de vlezige creaties van 14 van de beste Europese burgerrestaurants. De sappige burgers spoel je door met even smakelijke drankjes terwijl je geniet van een streepje muziek. Terryn zorgt ongetwijfeld voor de beste artiesten, terwijl snack master Bockie De Repper verantwoordelijk is voor de meest epische burgers en snacks. De ideale manier om het festivalseizoen af te trappen, toch? (CD)

7 en 8 juni, Napoleonkaai in Antwerpen. Info en tickets: dripfest.be

Ooidonk Art Festival: sculpturenparcours in kasteelsetting

tips weekend
Joachim Louis, Balance. Foto: Arnaud Maere.

De Leiestreek, dat is de schilderachtige achtergrond die we kennen uit werken van Roger Raveel en Emile Claus. Maar het is sinds 2021 ook de setting van het Ooidonk Art Festival, een kunstproject van de Gentse Francis Maere Fine Arts Gallery. Deze zomereditie kreeg het thema Natuur in Beweging, en leidt bezoekers langs een – voortdurend veranderend – hedendaags sculpturenparcours in én rond een 17de-eeuwse hoeve op het domein van het Kasteel Ooidonk. Met werken van onder meer Kris Martin, Florian Tomballe en Sofie Muller. (CB)

Nog tot 31 augustus in Bachte-Maria-Leerne. Meer info: ooidonkartfestival.be

Hangar x Adriatique: zomerse openluchtbeats

tips weekend

Een iconische DJ-naam op een iconische locatie: dat is het concept van feestcollectief Hangar. Feestgangers verzamelen zaterdag opnieuw onder de Triomfboog van het Jubelpark in Brussel om de dansbenen los te gooien op de beats van het Zwitserse elektronische muziekduo Adriatique. Het duo zal maar liefst 5 uur achter de draaitafels staan voor een speciale, extended set. De zomer vroegtijdig inzetten? This is the place to be. (CD)

Zaterdag 7 juni, Jubelpark in Brussel. Meer info: thehangar.be.

Urban streetfood: Syrische handrolls

tips weekend

Gent is een culinaire hotspot rijker: na zes vestigingen in Brussel opent My Tannour, de culinaire hotspot voor authentiek Syrisch streetfood, een eerste Vlaamse hub in de Arteveldestad. Het recept blijft ongewijzigd: de van oorsprong Libanese en Armeense chef Georges Baghdi Sar brengt de smaken en geuren van zijn Syrische geboortedorp tot bij ons. Ster van de gerechten is het brood dat à la minute gebakken wordt in de tannours, traditionele Syrische kleiovens. Gebakken tegen de hete wanden en vervolgens rijkelijk belegd met huisgemaakte ingrediënten als köfte, falafel, halloumi, verse groenten en oosterse specerijen, goed voor streetfood rolls zoals je die nooit eerder op je smaakpapillen kreeg. (HV)

Jakobijnenstraat 2 in Gent. Meer info: mytannour.com.

Meer tips voor het weekend

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise

Commerciële boodschap