Nood aan een beetje ‘me-time’? Met een leuk boek ben je in no time weer helemaal zen.
Wij hebben 6 toppers van boeken voor jullie in een lijstje gezet. Onze persoonlijke favoriet is ‘Wildernis’ van Jane Harper.

 

RACHEL JOYCE – De Platenzaak

 

Frank is de eigenaar van een platenzaak en kan iedere klant de perfecte soundtrack aanraden. Tot op een dag Ilse zijn winkel binnenstapt. Hoewel ze zich tot elkaar aangetrokken voelen, worden ze tegengehouden door een groot geheim. Feelgoodroman met heel wat verrassende plotwendingen.

Rachel Joyce – De platenzaak
Verkrijgbaar bij bol.com voor € 19,99.

 

CATHERINE LACEY – De antwoorden

Mary Parsons besluit om deel te nemen aan ‘The Girlfriend Experiment’. Een onderzoek, geleid door experts, waarbij een man een harem van verschillende vrouwen (de emotionele, de boze, de banale…) rond zich verzamelt, ieder met haar eigen doel. Geestig en ontluisterend verhaal over hoe onwerkbaar liefde kan zijn.

Catherine Lacey – De antwoorden
Verkrijgbaar bij bol.com voor € 12,99.

ESTHER GERRITSEN – De Trooster

Jacob werkt als conciërge in een klooster. Wanneer hij in de ban raakt van een nieuwe gast, een gevallen politicus, wordt zijn rustige leven op z’n kop gezet. Parallel met het verhaal van Christus, vraagt Gerritsen zich af hoe ver troost, opoffering en de nood om erkend te worden, kunnen gaan. Wondermooi en helder, zoals we van Gerritsen gewend zijn.

Esther Gerritsen – De trooster
Verkrijgbaar bij bol.com voor € 20,99

 

JANE HARPER – Wildernis

Vijf vrouwen die in hetzelfde bedrijf werken, trekken een weekend door de Australische wildernis. Hun mannelijke collega’s komen heelhuids aan, maar als de vrouwen opduiken, gewond, verward, blijkt Alice te ontbreken. Net nu ze op het punt stond om haar bazen aan de galg te praten voor grootschalige fraude. Terwijl de politie vreest dat de zoon van een seriemoordenaar iets met haar verdwijning heeft te maken, graaft Aaron Falk van de financiële recherche dieper in het leven van de vrouwen. Allemaal hadden ze een reden om Alice kwaad te willen doen. En dan is er nog Aarons collega: ze staat op het punt om te trouwen, maar ze laat Aaron duidelijk niet koud. Jane Harpers debuut, De Droogte, waarin we voor het eerst kennismaakten met Aaron Falk, was een enorme bestseller en wordt nu verfilmd. De opvolger is niet minder sterk: spannend tot op het einde, complexe personages, een geloofwaardige plot en zo zwierig geschreven dat je het niet meer kunt wegleggen. Een topper.

Jane Harper – Wildernis
Verkrijgbaar bij bol.com voor € 15.

TARA WESTOVER – Leerschool

Tara Westover groeit op in de bergen van Idaho: zonder school, alleen met de Bijbel. Ze moet hard werken in het schrootbedrijf van haar godsdienstwaanzinnige vader. Het is een primitief en hard leven, de overheid is des duivels, ziekenhuizen ook. Pas als ze de kans krijgt om toch naar school te gaan, begrijpt ze hoe beperkt haar leven was. Ze blijft studeren, gaat naar Cambridge, en de kloof met haar familie wordt steeds groter. Leerschool biedt een schokkende blik op bepaalde streken in modern Amerika. Het is ook een wondermooi geschreven pleidooi voor de kracht die je in jezelf kunt vinden als je niet blind in iets blijft geloven, maar zelf op ontdekking gaat.

Tara Westover – Leerschool
Verkrijgbaar bij bol.com voor € 22,99.

CHRISTINA HOSMAN – Eigenlijk hadden we het best goed samen

Waarom gaan mensen uit elkaar? Ze plegen overspel, hebben financiële problemen, elkaar niets meer te zeggen… Maar ook omdat hun romantische verwachtingen niet zijn ingelost of omdat het niet lukt om zichzelf met een ander te verbinden. Christina Hosman werkt als familiebemiddelaar en schreef deze herkenbare, droevige en hoopvolle verhalen over struikelende huwelijken en hoe een scheiding niet per se het einde hoeft te betekenen van de liefde voor elkaar.

Christina Hosman – Eigenlijk hadden we het best goed samen
Verkrijgbaar bij bol.com voor € 16,99.

Nog meer aanraders voor boekenwurmen: