Bijna weekend, tijd dus voor een ontspannend museumbezoek. Inspiratie nodig? Diva in Antwerpen is nu een maand open en absoluut de moeite waard. Treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst. Leer alles kennen over het Antwerpse diamantverhaal en laat je meeslepen door boeiende verhalen, emoties en indrukwekkende ensceneringen.

Wat kan je verwachten?

DIVA doet veel meer dan collectiestukken tonen, alles heeft een verhaal. Dat verhaal komt tot leven in zes zalen die elk een verhaal vertellen. DIVA, a Brilliant Story vertelt over het exotische karakter van luxeartikelen in de Wonderkamer, over het vakmanschap van diamant en edelsmeedkunst in het Atelier, over Antwerpen als het wereldcentrum van de diamanthandel in de Internationale Handelskamer, over de plaats van luxe-objecten in het dagelijkse leven in de Eetkamer, over het vraagstuk rond ethiek en echtheid in de diamantsector in de Kluizenruimte, en over de wereld van DIVA in het Boudoir.

Blabla

Een van de unieke stukken die je kunt ontdekken in het museum is “The Diamond blabla Gossip and Fake News Filter.” van onze Feeling gastvrouw Delphine Boël. Twee jaar lang werkte ze aan het bijzondere juweel. “Ik heb deze filter voor roddels en vals nieuws gecreëerd om ons eraan te herinneren dat we goed moet communiceren op een eerlijke en positieve manier”, zegt ze er zelf over.

Meer tips voor het weekend: