Zelfs in coronatijden valt er in ons land heel wat te beleven. Omdat dat helaas niet altijd even duidelijk zichtbaar is, helpt Feeling je graag op weg. Elke week lichten we een leuke selectie op uit het aanbod. Deze week op onze radar: live muziek in de tuin en roaring twenties in het park.

5 x tips voor het weekend

1. Concertjes in de tuin bij Bar Oscar

Van Gentse Feesten is er deze zomer helaas nog geen sprake. Om het muzikale gemis wat te verzachten, biedt zomerbar Oscar wel een waardig alternatief voor de live concerten die je anders zou kunnen gaan luisteren op het Gentse Sint-Baafsplein. Tot en met 8 augustus nog kan je er genieten van gezellige tuinconcerten en zomerse DJ-sets.

Tweekerkenstraat 2, 9000 Gent. Nog tot 8 augustus. Elke dag van 17 uur tot 24 uur. Meer info op onderdedraak.be

2. Fotofestival in Antwerpen

Voor de tweede zomer op rij is het historische Loodswezengebouw tussen de Schelde en het MAS, het uitgelezen decor om kennis te maken met het werk van bekende en minder bekende Belgische en buitenlandse fotografen. Blikvanger van het festival? De overzichtstentoonstelling van persfotograaf Jimmy Kets. Zijn ijzersterke journalistieke beeldverhalen en indringende portretten vertellen vaak meer dan je met je eigen ogen zelf had kunnen zien.

Nog tot 26 september in het Loodswezengebouw, Tavernierkaai 3, Antwerpen. Meer info en tickets via antwerpphoto.be

3. Charleston in het Warandepark

Het Brusselse Warandepark maakt van de zomer gebruik om zijn Vaux-Hall om te toveren tot een dansboot uit de exuberante periode vlak na de Amerikaanse drooglegging. In ware roaring twenties-stijl kan je er ook deze zondag weer de dansbenen komen strekken. Op het programma: dansinitiaties in verschillende vintage dansstijlen als charleston, Lindy hop en jazz roots.

Zaterdag 24 juli van 18u30 tot 21u30 in het Warandepark in Brussel. Voor meer info: kijk op vauxhallsummer.brussels

4. Pop-up tussen de wijnranken

Genieten van een goed glas wijn en een verfijnde keuken kan de komende maanden pal tussen de wijnranken. Op het omvangrijke wijndomein van Chant d’Eole in Quévy ten zuiden van Bergen, opende de familie Ewbank deze zomer immers een luxueus pop-up restaurant. Maak van de gelegenheid gebruik om ook een rondleiding op het domein en door de ruime wijnkelders te boeken. Wie wil kan zijn gastronomische uitstap zelfs combineren met een overnachting in het Van der Valk-hotel en met een bezoekje aan diens mondaine spa.

Chant d’Eole, Grand Route 58, 7040 Quévy. Meer info en reservaties via chantdeole.be

5. Theater kijken aan Zee

Theaterliefhebbers zakken dit weekend dan weer best af naar Oostende, daar loopt traditiegetrouw ook deze zomer Theater aan Zee, het tiendaagse theater- en muziekfestival dat vooral jonge makers en aanstormend podiumtalent in de kijker wil zetten. Een stuk waar wij alvast naar uitkijken? Naar de tweede ontwapende vertelvoorstelling van Maarten Westra Hoekzema.

Nadat hij in ‘Tired of being Young’ uiteen zette hoe lastig het is om het als jonge enthousiaste millennial niet te maken in het leven, vertelt hij in ‘Toen eindelijk alles lukte’ nu hoe het voelt als al die puzzelstukjes dan eindelijk toch in elkaar lijken te vallen.

Van vrijdag 23 juli tot zondag 8 augustus, op verschillende plaatsen in Oostende. Meer info en tickets via theateraanzee.be

Meer tips uit-tips voor de zomer: