Home Lifestyle Cultuur VIDEO: zijn we allemaal op zoek naar perfectie?

VIDEO: zijn we allemaal op zoek naar perfectie?

VIDEO: zijn we allemaal op zoek naar perfectie?

Jody Steel is een artieste die gespecialiseerd is in bodypaintings. Regelmatig deelt ze een timelapse op haar Facebookpagina. Zo ook deze van een knoop die haar taille smaller moet maken. Ze vestigt daarmee de aandacht op de druk om er perfect uit te zien.

De video is al meer dan 90 miljoen keer bekeken. En dat doet haar deugd. In de commentaar onder de foto schrijft ze waarom ze de video maakte. "Ik heb lang naar een perfect figuur gestreeft, maar hoeveel ik ook ging sporten en op mijn voeding lette, het was nooit zo perfect als ik wilde."

"Op een moment realiseerde ik me dat mijn figuur er niet hoeft uit te zien als een colafles. Ik liet de druk om er perfect uit te zien los. De maatschappij legt ons een beeld op van wat schoonheid is, maar ik ben gestopt met dat proberen te vervullen." 

Ze raadt aan alle vrouwen aan om dit te doen. "Laat die slechte gedachten gaan en leer om te genieten van de dingen in het leven waar je van houdt. Je kan tegelijkertijd gezond en gelukkig zijn. Het is een aanrader."

 

Body Image by Jody Steel – A Timelapse DrawingMusic by Kylaido

Geplaatst door Jody Steel op dinsdag 8 maart 2016

 

Nog meer sterke video's bekijken? Check hier wat er gebeurt wanneer je aan mensen vraagt om te lopen als een meisje.

 

Lees ook:

Brenda stopte met werken om te herbronnen

Wat als je plots erg ziek bent?