Toegegeven: het lijkt een beetje een bizar statement om te maken nadat het eerste seizoen van Big Little Lies – met dank aan de sterrencast van hier tot in Tokyo – op algeheel applaus onthaald werd, en ook het tweede seizoen met kersverse aanwinst Meryl Streep het extreem goed lijkt te doen, maar HBO-hitreeks Big Little Lies krijgt waarschijnlijk geen dérde seizoen. De reden voor de definitieve stop? Wel, dat zou wel eens alles met die sterrencast te maken kunnen hebben.

In de reeks neemt namelijk niet alleen godmother aller actrices, Meryl Streep een (hoofd)rol voor haar rekening, ook Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Zoe Kravitz en Shailene Woodley spelen mee! Samen vormen die laatsten zelfs de zogenaamde ‘Monterey Five’, het groepje vriendinnen dat met hun lief, leed en verleden de spil vormt van de hele reeks. Volgens HBO’s ‘programming chief’, Casey Bloys, is een derde seizoen dan ook niet meteen een optie, daar het een “onrealistische verwachting” zou zijn, dat deze zes drukbezette dames zich nóg een keertje allemaal in eenzelfde periode kunnen vrijmaken.

“Het gaat hier dan ook om enkele van de meest drukbezette en gegeerde actrices van Hollywood. Ik denk niet dat een derde seizoen mogelijk is”, zo klinkt het bij Bloys in interview met TV Line.

Golden Globes en Emmy’s

Dat betreurt de maker van de reeks niet in het minst zélf, zo blijkt. “Ik hou van deze groep mensen – ik zou alles met hen willen maken. We hebben deals met sommigen onder hen – zo doet Nicole (n.v.d.r. Kidman) bijvoorbeeld haar volgende show (The Undoing) ook bij ons. Kijk als ze op een dag allemaal naar me toe kwamen met de boodschap: ‘We hebben onze schema’s samengelegd en zijn tot een oplossing gekomen’, dan graag! Maar ik vrees gewoon niet dat dat realistisch is.”

Beeld: Getty Images. 

Volgende week zit ook het langverwachte tweede seizoen van Big Little Lies alweer aan zijn allerlaatste aflevering. Verschillende fans van de reeks tippen Streep al voor zowel een Golden Globe als een Emmy voor haar rol als confronterende schoonmoeder. Ook Kravitz mocht al bijzonder veel lof ontvangen voor haar acteerprestaties in de reeks – zeker wat betreft haar invulling van de – op z’n zachtst gezegd – emotioneel beladen storyline van haar personage in het tweede seizoen van de reeks.

Therapeutische thriller

Ondertussen gaat Kidman dus een nieuwe samenwerking aan met Big Little Lies-maker David E. Kelley voor The Undoing, een serie die – net zoals BLL – ook weer gebaseerd is op een boek, ditmaal eentje van Jean Hanff Korelitz. Het verhaal van dat werk – getiteld ‘You should have known‘ – draait rond de figuur van een succesvolle therapeut, Grace Sachs -meteen ook de rol die Kidman voor haar rekening zal nemen. Hugh Grant werd recent gecast om de rol van Grace’s toegewijde echtgenoot te spelen.

Over het verleden van die man in kwestie – een pediater, oncoloog en bezielde vader, komt heel wat naar boven wanneer hij op een dag spoorloos verdwijnt. Benieuwd of deze reeks evenveel harten kan veroveren als Big Little Lies. De plot klinkt alvast wel veelbelovend!

Lees ook:

SOURCE: Elle.com/uk