Haaa, bijna Kerstmis. Hét moment om voor de zevende keer naar ‘The Holiday’ en ‘Love Actually’ te kijken en in een comfy broek chocolademelk en koekjes te verorberen. Zorgt al die romantiek voor discussies over de filmkeuze, dan hebben we goed nieuws. Want dankzij dit artikel win je die discussie zonder probleem.

Gezellig een avondje Netflix (écht Netflix, niet Netflix & Chill). Maar dan komt de grote vraag: ‘welke film wordt het vandaag?’ Duurt bij jou het kiezen van de film bijna net zo lang als de film zelf omdat jij zin hebt in ‘The Notebook’ en hij eerder voor een actiefilm wilt gaan, dan gebruik je vanaf nu gewoon dit argument. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die vaker romantische films kijken, een beter empathisch vermogen hebben en meer open zijn. Aardiger zijn dus..

Voor dit onderzoek mochten 87 proefpersonen 5 weken lang films bingewatchten (#jaloers). De deelnemers werden ingedeeld in verschillende groepen: de ene groep kreeg actiefilms te zien, de andere romantische films. Daarna kregen ze allerlei vragen voorgeschoteld. En wat bleek? De mensen die de romantische komedies hadden gekeken,  kwamen vriendelijker over. Ze hadden meer liefdevolle emoties naar de personen om hen heen en waren opener, eerlijker en loyaler. De mensen die actiefilms keken, trokken zich minder aan wat mensen van hen dachten en waren duidelijk minder empathisch.

Dus als je partner graag een lieve vrouw wilt, kunnen jullie maar beter voor de romantiek gaan. Hoera!

Meer artikels: