Home Lifestyle Cultuur Waarom wij niet kunnen wachten om 80 te worden

Waarom wij niet kunnen wachten om 80 te worden

Waarom wij niet kunnen wachten om 80 te worden

Eindredacteur Ilse Ingang weet nu al hoe ze waardig en ‘witty’ ouder wil worden.

 

Downton Abbey: het heeft alles waar de anglofiel in mij op kickt. Het decorum, de stiff upper lip en de dodelijke humor die aan die lippen ontsnapt: oneliners om duimen en vingers bij af te likken. Met mijlen voorsprong het beste karakter van de show: Violet Crawley, the Dowager Countess of Grantham. Niemand draagt een pruillip als zij, niemand mompelt ‘hmmmm’ en zegt daarmee meer dan honderd woorden.

downton abbey

Beeld via Harpers Bazaar

Om maar te zeggen: I love Violet. Ik wil net zo pinnig en eigenzinnig worden als Her Ladyship, want deep down is ze eigenlijk ook maar een ouwe softie die door het vuur zou gaan voor haar near and dear ones.

In het echte leven is Maggie Smith (82), de actrice die Violet speelt, trouwens net zo gevat en onverzettelijk als Violet zelf.

Dat wordt dus binnenkort weer smullen van de zesde en laatste reeks  van Downton Abbey. Ik zag ze al en al had ik Mary liever met iemand anders zien trouwen, ik ga weer kijken vanaf 18 maart op Eén, 8 weken lang (voor de dubbele kerstaflevering moet je nog even geduld oefenen: die wordt uitgezonden eind dit jaar).

Downton Abbey

Beeld via Harpers Bazaar

 

Intussen kun je je bij vervelende situaties in het leven altijd afvragen:

“What would Violet say?”

 

“One way or another, every woman goes down the aisle with half the story hidden.”

“Vulgarity is no substitute for wit.”

“Principles are like prayers; noble, of course, but awkward at a party.”

“Don’t be defeatist, dear, it’s very middle class.”

 

Ilse Ingang Ilse Ingang is de eindredacteur van Feeling. Ze leest graag en praat nog liever. Ze houdt van kostuum- en andere drama’s, van Mr. Darcy en David Brent. Ze sprokkelt quotes waar ze die hoort of ziet, en gooit die graag eens in de groep.

Benieuwd naar de quote van vorige week? Check hier de blog van Ilse.