Home Lifestyle Cultuur Zeppelin: nieuwe place to be in Antwerpen Noord

Zeppelin: nieuwe place to be in Antwerpen Noord

Zeppelin: nieuwe place to be in Antwerpen Noord

 

Sinds de aanleg van Park Spoor Noord is de buurt rond het Antwerpse Damplein één van dé nieuwe hippe wijken van Antwerpen aan het worden. Nieuwste aanwinst is Bar Zeppelin, van dezelfde dames die aan de overkant van het plein ook Eetcafé Caravan open houden.

Zeppelin is erg leuk ingericht: vintage tafels en stoelen, onafgewerkte bakstenen muren, een vleugje retro Mexico meets boho chic, en vooral fijn no nonsense. Water is bijvoorbeeld volledig gratis. Neem een kan van één van de plankjes aan de inkom, en vraag aan de bar of ze hem even voor je willen bijvullen.

Al is het drankaanbod natuurlijk ruimer dan dit. 's Ochtends kun je bij Zeppelin op gang komen met een kop gemberthee met limoengras en kardemom of een versgemaakte framboos-muntlimonade. Tegen de middag kan er al eens een speciaal bier als Witkap Pater of het lokale Seefbier af. En 's avonds shaken ze er met plezier een frisse gin tonic of een zomerse mojito om het feest op gang te trekken. (Dat bij mooi weer ook buiten, op het gezellige terras, kan verdergezet worden.)

Place m'as-tu vu zal het Damplein nooit worden, maar wie zin heeft in een trendy, no nonsense drankje in een toffe bar of op een leuk terras, moet deze nieuwe bar zeker eens uitproberen.

Bar Zeppelin, Damplein 13, 2060 Antwerpen. 03/689.16.62.
Open van woensdag tot en met zondag, van 11u tot 1u.