De zomer is hét moment bij uitstek om nog eens een goed boek in handen te nemen. Lezen kan dan ook bijna overal: op het strand, in het vliegtuig maar ook gewoon in je tuin of bij regenweer gezellig op de bank. Inspiratie nodig? Deze 5 boeken zijn helemaal de moeite waard.

 

Het pakket – Sebastian Fitzek

Emma is een jonge psychiater. Ze is het enige nog levende slachtoffer van een seriemoordenaar, maar verandert in een moordenares nadat ze een verdacht pakketje krijgt. Ongewone thriller waarin paranoïa, passie en Hitchcockiaanse misleiding de hoofdmoot vormen.

Het Pakket – UITG. THE HOUSE OF BOOKS

Goede dochter – Karin Slaughter

28 jaar geleden verloor Charlotte haar briljante moeder bij een overval, haar
zus werd levend begraven, zij verkracht. Nu verdedigt ze als advocate de meest
hopeloze gevallen, maar het verleden laat haar niet los. Karin Slaughter behoort nog altijd tot de top met deze angstaanjagende thriller, vol vechtlust en overlevingsdrang.

Goede dochter – UITG. HARPERCOLLINS

 

Het bewijs van een lichaam – Alexandria Marzano-Lesnevich

Alexandria is tegen de doodstraf, maar begint toch te twijfelen als ze het dossier over kindermoordenaar Ricky Langley in handen krijgt. Tijdens haar onderzoek komt ze tot haar verbazing steeds dichter bij haar eigen familiegeheimen. Sterke true crime en autobiografie in één.

Het bewijs van een lichaam – UITG. HOLLANDS DIEP

 

Warme Melk – Deborah Levy

Sofia verblijft met haar moeder aan de Spaanse kust. Al jaren heeft die onverklaarbare ziektesymptomen. Alle hoop is gericht op dr. Gomez, die de gekste gesprekken met zijn
patiënten voert. Je krijgt de indruk dat Sofia’s moeder haar ziekte ook gebruikt om haar dochter aan zich te binden, nadat haar man haar heeft ingeruild voor een jongere vrouw.
Intussen groeit de twijfel. Is Gomez een echte dokter of een kwakzalver? Aan het strand ontmoet Sofia Juan die haar kwallenbeten verzorgt en met wie ze een relatie begint
en Ingrid, die ook op eigen benen wil staan. Uiteindelijk vlucht Sofia naar haar vader in Griekenland met de vraag waarom hij haar en haar moeder uit zijn leven heeft gewist.
Warme melk is een adembenemende roman over de taaie band tussen een dochter en haar moeder.

Warme melk – UITG. DE GEUS

Dag van vuur – Beppe Fenoglio

Het leven zoals het is In deze zes verhalen over het Italiaanse dorpsleven in de jaren dertig doet niemand wat hij hoort te doen. De dorpspriester gooit zijn kap over de haag, een meisje dat wordt uitgehuwelijkt, speelt liever met de knikkers dan met haar baby. Intussen moordt een man met een dubbelloops zijn familie uit, vast van plan om zich niet
te laten oppakken. De Italiaan Beppe Fenoglio hoort in het rijtje ‘vergeten schrijvers’ die recent in het Nederlands werden vertaald. Hij was pas 40 toen hij in 1963 stierf, maar deze verhalen bewijzen hoe hij met weinig woorden een heel dorp tot leven wekt waarin
er lustig op los wordt geroddeld, gescholden, gegluurd en gefilosofeerd.

Dag van vuur – UITG. SERENA LIBRI

Lees ook: