Klassiek, maar lekker: 9 x de beste brasseries van Brussel

Op zoek naar een klassieke brasserie om gezellig een hapje te eten in onze Brusselse hoofdstad? Zoek dan niet verder: deze adressen in Brussel zullen zowel je smaakpapillen als je maag tevreden stellen.

Back to basics

Italiaans, Portugees, Grieks of Libanees: je hebt het de laatste jaren druk beproefd, maar wil je smaakpapillen daarom nu graag iets meer terug in de richting van de goede, oude klassiekers laten keren? Dat treft: onze redacteur heeft haar favoriete Brusselse brasseries even voor je uitgeselecteerd. De beste plekken om te smullen van een goede steak frites of gehaktballetjes in tomatensaus? Dit zijn ze!

Les Brasseries George

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Les Brasseries George mag je gerust een vaste waarde in Ukkel noemen. Sinds 1986 bieden de chef-koks er een reeks degelijke, klassieke gerechten aan in het leuke kader van wat zich best laat omschrijven als een Parijse Bistro. Elke week biedt het etablissement een paar suggesties van de chef aan, maar je kan ook gerust je keuzen maken uit een vast lijstje aan klassiekers op de kaart zoals hun befaamde lamsbout in honing.

Winston Churchillaan 259, 1180 Ukkel.

Voltaire

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Op de Brugmann plaats in Brussel vind je restaurant-traiteur Voltaire. Waar je je bij de zaak zoal tegoed aan kan doen? Kleine, lichte plats en gerechten voor het ontbijt, de lunch of de kleine honger. Op de kaart vooral salades, pasta’s en allerlei vaste klassiekers, maar dan wel in een downsized versie. Voor de grote honger biedt Voltaire je dan weer een aantal stevigere plats aan zoals hun befaamde steak tartaar of een escalope Milanese. Het voordeel van een traiteur? Een zoetigheidje of dessert mee naar huis nemen voor achteraf is hier niet ongebruikelijk.

George Brugmann Plaats 3, 1050 Brussel. 

Pop Up Sablon

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Pop Up Sablon is zonder twijfel een van de meest veelzijdige brasseries die in onze hoofdstad zal vinden. Niet alleen de gerechten op de kaart maar ook de charmante sfeer van het zaakje zelf, maken het de moeite waard. Bovendien maakt ook de ligging – pal op de Zavel – de plek een ideale uitvalsbasis om je nachtje stappen aan te vatten: geniet er van een lekkere cocktail en een licht diner alvorens verder de stad in te trekken. Wat er zoal op het menu staat? Een portie garnaalkroketten, een bordje gerookte zalm, américain preparé of een heerlijke portie stoofvlees frites.

De Grote Zavel 15, 1000 Brussel. 

Le Chalet Robinson

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Nog een uiterst charmant etablissement in onze Brusselse hoofdstad, is Le Chalet Robinson. Deze bijzondere plek te midden van het Ter Kamerenbos staat niet alleen bekend om z’n overheerlijke pannenkoeken en uitgebreide brunch, ook de klassieke brasserie-gerechten mogen er best wezen. Een klassieke Cesar salade, een goede rundsteak of een portie artisanaal gedraaide kaaskroketten met truffel: voor elke fijnproever – zelfs die met de meest fijnzinnige smaakpapillen – staat er wel iets lekkers op de kaart.

Steigerweg 1, 1000 Brussel. 

Callens Café

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Jean Callens, de chef aan het hoofd van Callens Café, houd er wel van een stevig stukje vlees te prepareren. In deze magnifieke brasserie vlakbij de Louizalaan doe je je tegoed aan een overheerlijke steak tartaar of een sappige biefstuk, maar evengoed aan een klassieke vol-au-vent of een portie balletjes in tomatensaus. Specialiteit van de chef? Een stevig stukje rundvlees met een tapenade van truffel een kruidige notensalade en een crème van verse peper. Om duimen en vingers bij af te likken.

Louizalaan 480, 1050 Brussel. 

Lola

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Naast Pop Up Sablon ligt er op de Grote Zavel nog een tweede brasserie die absoluut het bezoeken waard is, namelijk Lola. Wat de zaak je te bieden heeft? Een klassieke, maar hedendaagse keuken die de specialiteiten van ons land niet uit het oog verliest. Nog op zoek naar een uitgelezen plek om te gaan eten met vrienden uit het buitenland om hen zo te laten kennismaken met de Belgische keuken. Dan is Lola absoluut de place to be.

La Quincaillerie

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Je hebt nog nooit gehoord van dit adembenemende adresje? We zouden bijna zeggen: shame on you. Dat zal je dan bij deze moeten inhalen. La Quincaillerie staat niet alleen bekend om zijn prachtige authentieke interieur en de befaamde klok. Ook de keuken zelf draagt zeker bij tot die aparte reputatie. Van voorgerecht tot dessert: deze stek verwent je met klassiekers van topkwaliteit.

Edelknaapstraat 45, 1050 Brussel. 

Ogenblik

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Met een dergelijke naam kan je bijna niet anders zijn dan een koning onder de Belgische restaurants. Ogenblik is een smakelijk adresje pas in het stadscentrum van Brussel gelegen. Wat het zaakje in een van de drie Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen je te bieden heeft? De grootste klassiekers uit zowel onze eigen als de Franse keuken. Een uiterst geraffineerde keuken met kwaliteit én authenticiteit.

Prinsengalerij 1, 1000 Brussel.  

Les Brigittines

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ken je dit befaamde adresje in het aanschijn van de al even bekende Brusselse Marollen nog niet? Dan is het de hoogste tijd om het te ontdekken. Het is namelijk hier dat je de grootste lokale klassiekers treft, zoals een sappige maatjesharing of een smeuïge ragout. Elke dag stellen de chefs een specifiek marktmenu voor, gebaseerd op seizoensgebonden ingrediënten en lokale producten.

Kapellemarkt 5, 1000 Brussel. 

Meer lezen over adresjes in Brussel en lekker eten:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content