Home Lifestyle Food Dagen zonder Vlees: 10 x heerlijke vegetarische restaurants

Dagen zonder Vlees: 10 x heerlijke vegetarische restaurants

Dagen zonder Vlees: 10 x heerlijke vegetarische restaurants

Na onze maand zonder alcohol is het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. We verkleinen onze ecologische voetafdruk door minder vlees op het menu te zetten. Zeker meedoen, want zelfs door maar één vegetarische dag in te lassen, kun je een groot verschil betekenen. Wil je vegetarisch eten op restaurant? Dan helpen wij je graag op weg met dit lijstje van de beste vegetarische restaurants.

Heb jij Tournée Minérale tot een goed einde gebracht? Goed gedaan! Hier vind je tips om ook ná februari wat minder te drinken. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging: Dagen Zonder Vlees. Wij doen graag mee. Al was het maar om nog eens een bezoekje te brengen aan één van deze heerlijke vegetarische restaurants.

Humus – Elsene

Chef Nicolas Decloedt bewijst dat vegetarisch nooit saai hoeft te zijn. Hij heeft een liefde voor zijn producten, en dat proef je.

Meer info vind je hier.

Dolma – Elsene

Green mood 🌱 // #vegetarianmood

A post shared by Juliana V. (@julianalianav) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Grote honger? Dan moet je naar Dolma. Dankzij het vegetarische buffet vertrek je gegarandeerd met een volle maag én het is nog eens echt lekker ook.

Meer info vind je hier.

Noordoever – Leuven

Of je nu iets wilt afhalen of wilt eten in het gezellige en hippe restaurant aan de Vaartkom, je moet écht een keertje naar Noordoever. Bovendien betaal je er niet te veel als je een kleine eter bent, want je betaalt gewoon per gram.

Meer info vind je hier. 

Loving Hut – Leuven

Een shoptripje in Leuven gepland? Eten doe je op de Tiensestraat in Loving Hut. Heerlijke vegetarisch.

Meer info vind je hier.

VegaVerso – Leuven

Voor een snelle hap óf een heerlijk stuk taart of dessertje moet je bij VegaVerso in Leuven zijn.

Meer info vind je hier.

Carotterie 2000 – Antwerpen

In dit kleine zaakje kun je vegetarische en vegan ontbijt- en lunchgerechten afhalen of ter plaatse opeten. Bovendien goed voor het milieu, want de salade to go krijg je in een glazen pot die je daarna terug kunt inleveren.

Meer info vind je hier. 

Chickpea – Antwerpen

In dit übergezellige en hippe restaurantje kun je heerlijke Israëlische gerechten proeven. Zoals de naam het zegt: het is het kikkererwten-walhalla. Verder op de kaart: falafel, quinoa en versgeperste sappen.

Meer info vind je hier. 

De Zuidkant – Gent

Perfect om een heerlijke vegetarische maaltijd af te halen, maar ook de gezellige brasserie moet je zeker eens proberen voor een lunch of diner.

Hier vind je meer info.

Hot Falafel – Gent

Zin in lekkere snacks? Dan moet je bij Hot Falafel zijn. Je vindt er – uiteraard – falafel, maar ook andere vegetarische en veganistische lekkernijen. Of probeer het menu.

Hier vind je meer info.

Como en Casa – Luik

Zelfs als je geen vegetariër bent en niet meedoet aan Dagen Zonder Vlees, wil je hier écht een keertje gaan eten. Hier wordt bewezen dat vlees of vis niet nodig zijn om een heerlijk culinair gerecht op tafel te toveren.

Hier vind je meer info.