Vegan is everywhere. Van vegan dessertjes tot heerlijke gezonde lunchsalades. Maar waar kan je écht genieten van de vegan keuken op z’n best? Wij geven een overzicht van onze 10 favorieten.

10 x vegan op restaurant

Moonfood

Dit eigentijdse, mooi vormgegeven restaurant is een paradijs voor vegans. Elke middag is er een buffet dat bestaat uit 100 procent vegan, raw en glutenvrij eten.

Rue des Colonies 58, Brussel. www.moonfood.be

Ami

Ami is een vegetarisch restaurant met nordic feel. Ze zijn niet puur veganistisch, maar er zijn voldoende veganistische opties. Op het menu staan vooral burgers en sandwiches.

Rue Lesbroussart 13, Elsene. www.amiflagey.be

Vegasme

Je kunt Vegasme niet bestempelen als restaurant, maar eerder als een luxueuze delicatessenzaak. Ze hebben ook cosmetica en zelfs schoenen in het aanbod. Alles is uitsluitend veganistisch.

Waterloose Steenweg 367, Brussel. www.vegasme.be

Vegaverso

In Leuven kun je veganistisch gaan lunchen bij Vegaverso, een gezellige tearoom/snackbar. Op de kaart staan broodjes, wraps, burgers, not-dogs, salades en desserten.

Tiensestraat 20, Leuven. www.vegaverso.be

Chickpea

Hier eet je heerlijke gerechtjes geïnspireerd op de keuken van het Midden-Oosten. Deze cleane, healthy houmous bar in hartje Antwerpen biedt opties voor vleeseters, vegetariërs én vegans.

Melkmarkt 25, Antwerpen. www.chickpea.be

Carotterie

Een trendy veganistisch ontbijt- en lunchadres, met vooral slaatjes en sapjes in het aanbod. Hier haal je voornamelijk af, maar je kunt ook ter plekke blijven zitten.

Sint-Jorispoort 12, Antwerpen. www.carotterie.be

Raw Salad Company

Helemaal geïnspireerd op New York, staat Raw Salad Company je toe om zelf een heerlijke salade samen te stellen bomvol lekkere ingrediënten, al dan niet vegan. Er zijn ook vegan dessertjes.

Dok Noord 7, Gent. www.rawsaladcompany.be

Lokaal

Een trendy vegetarisch/veganistisch eet- en theehuis in hartje Gent. Alles wordt hier bereid met zo veel mogelijk lokale ingrediënten. Je kunt ook af en toe DIY-workshops volgen.

Brabantdam 100, Gent. Lokaal Gent

Peas

100 procent plantaardig kan zeer gevarieerd zijn. Dat bewijst het Hasseltse afhaalrestaurant Peas: op de kaart staan fantastische gerechten die zelfs de grootste carnivoor kunnen verleiden. Let op: je kunt enkel afhalen (eerst online bestellen).

Notelarenstraat 78, Hasselt. www.peashasselt.be

Sprouts Resto

Een landelijk restaurantje in Turnhout waar je biologisch, vegetarisch en vooral ook veganistisch kunt gaan eten. Op de kaart staan lekkernijen als gevulde courgettebloem met linzen en notenkaas of Marokkaanse couscous.

De Merodelei 151, Turnhout. www.sproutsresto.be

Lees ook: