Home Lifestyle Food 22/09, La Fête de la Gastronomie in Duinkerke

22/09, La Fête de la Gastronomie in Duinkerke

22/09, La Fête de la Gastronomie in Duinkerke

 

Net over de Belgisch-Franse grens ligt Duinkerke, een bruisende havenstad die verrast met unieke musea, leuke winkelbeurten en kilometerslange stranden. 
Op 22 september zijn het echter vooral de gastronomische liefhebbers die hier aan hun trekken zullen komen, tijdens La Fête de la Gastronomie.

 

La Fête de la Gastronomie  wordt in gans Frankrijk gevierd om de diversiteit en de rijkdom van de Franse keuken te valoriseren.

Voor dit grote ‘rendez-vous des gourmands’ kan je op zaterdag 22 september in Duinkerke terecht voor tal van culinaire ontdekkingen.

Om 11 u kan je op het terras van het geklasseerde Belfort genieten van een  uitzicht vanop 58 meter hoogte terwijl je kennismaakt met de ‘doigts de Jean Bart’, een lokale lekkernij. Op hetzelfde terras vindt om 16 u een gastronomisch atelier plaats mét degustatie van de ‘macaron dunkerquois’, een lekkernij op basis van speculaas en chicorei.

Voor de échte Bourgondiërs en liefhebbers van de verfijnde keuken, is er een ‘déjeuner promenade’ met een gastronomische stop bij enkele van de beste chefs van de stad. Een gids van de Dienst Toerisme geeft bovendien uitleg over heden, verleden en toekomst van de stad.

Praktische info:
Accueil centre-ville 'Le Beffroi'
Rue de l’amiral Ronarc’h
F59140 Dunkerque
T. 00 33 (0) 3 28 66 79 21
info@duinkerke.fr
 

Algemene info over de bestemming, vind je hier