Vanaf 21/10 kan je de Chambers of curious van Hendrick’s gin ontdekken in Brussel. Locatie van deze pop-upbar: een voormalig wapendepot. Gastheer: poëet, muzikant, acteur en regisseur Baloji. Wij brengen jullie alvast in de stemming met deze 3 heerlijke cocktails op basis van gin. Cheers!

 

 

1. Nevil’s pick-me-up

Tom Swalens Ingrediënten 

4,5 cl Hendrick’s Gin
2,5 cl huisgemaakte honing-gembersiroop
2 cl citroensap
1 eiwit
Snuifje turfwhisky (Laphroaig)

Bereiding 

Shake de gin, de siroop en het citroensap stevig met het eiwit.
Giet in een whiskyglas. Werk af met een zweempje whisky in
het glas.

Presentatie
Whiskyglas, munt en vers gemalen peper.

 

2. The Last Word

Tom Swalens Ingrediënten 

4 cl Hendrick’s Gin
2 cl maraschinolikeur (Bols)
2 cl groene Chartreuse
2 cl vers limoensap

Bereiding 

Doe alle ingrediënten in een met ijs gevulde cocktailshaker.
Shake. Filter twee keer en giet in een cocktailglas.

Presentatie 

Cocktailglas. Optioneel: droog ijs.

 

3. Jasmine by Baloji

Tom Swalens Ingrediënten 

5 cl Hendrick’s gin
2,5 cl citroengrassiroop
2,5 cl vers citroensap
4 cl jasmijnthee (koud)
1 vers eiwit
Bruiswater

Bereiding 

Shake alle ingrediënten behalve het bruiswater. Giet in een met ijsblokjes gevuld longdrinkglas en vul aan met bruiswater.
Presentatie 

Hoog cocktailglas versierd met schijfjes Afrikaanse komkommer en een rode bloem of bernagiebloem.

Chambers of the Curious – Depot voor gevaarlijke goederen, Tour & Taxis, Havenlaan 86C, Brussel. 

Bar (zonder reservatie), do. tot za. van 17u30 tot 01u00. Een zekere Professor Nevil Van Ernst houdt meerdere ‘cerebrale consultaties’ per avond, die wel gereserveerd moeten worden (max. 6 personen per groep).

 

Nog meer heerlijke ideeën voor de herfst: