3 heerlijke recepten om het zomergevoel nog wat langer vast te houden

De zomer loopt op z’n einde, maar dat wilt niet zeggen dat we de heerlijke zomergerechten nu al moeten afschrijven. Wij houden het zomergevoel nog even vast met deze 3 eenvoudige en gezonde recepten.

Zalm – Purple Rain

Zalm - Purple Rain

Zalm – Purple Rain

INGREDIËNTEN voor 1 persoon:

  • 100 g sushirijst
  • 125 g zalm van sushikwaliteit
  • 50 g rodekool
  • 50 g wortel
  • 50 g edamame boontjes
  • handjevol gemengde sla
  • 1 el gebakken uitjes
  • 1 tl zwarte/witte sesamzaadjes

VOOR DE SAUS:

  • 1 el witte miso
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojaolie
  • 1 el tahini
  • 1 el sojasaus
  • 1 el water
  • 1 el verse gember
  • 1 tl honing
  • ½ tl sriracha
  • 1 tl zwarte/witte sesamzaadjes

BEREIDING:

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Indien nodig, was je de rijst voor het koken.
  • Snijd de zalm met een scherp mes in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
  • Bereid de saus.
  • Snijd de rodekool in dunne reepjes en snijd de wortel à julienne. Als je bevroren edamame boontjes gebruikt, ontdooi die dan in heet water.
  • Leg de gemengde sla in een kom en doe de rijst erbovenop. Leg de zalmblokjes in het midden. Leg de rodekool, wortel en edamame boontjes rondom de vis.
  • Bestrooi het gerecht met de gebakken uitjes en sesamzaadjes, en voeg de Sesam Miso Gembersaus naar smaak toe.

Tonijn – The roof is on fire

Tonijn - The roof is on fire

Tonijn – The roof is on fire

Deze pittige bowl doet het goed onder de spicy-liefhebbers. De wasabimayonaise, jalapeño én chilivlokken maken deze bowl tot een ware hittesensatie. Durf jij het aan?

INGREDIËNTEN voor 1 persoon:

  • 125 g sushirijst
  • 125 g ahi tonijn van sushikwaliteit
  • 100 g komkommer
  • 1 jalapeño
  • 60 g zoete mais, uit blik
  • ½ rode ui
  • ¼ noriblad
  • 1 tl chilivlokken

VOOR DE SAUS:

  • 10 g wasabipoeder
  • 20 ml water
  • 2 el Japanse mayonaise (Kewpie)

BEREIDING:

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Indien nodig, was je de rijst voor het koken.
  • Snijd de tonijn met een scherp mes in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en snijd de jalapeño in dunne ringen. Open het blikje mais en laat uitlekken. Snipper de ui.
  • Knip het noriblad met een keukenschaar in reepjes.
  • Bereid de saus door alle ingrediënten ervan samen te voegen.
  • Doe de rijst in een kom en leg de tonijn in het midden. Leg de komkommer, mais, rode ui en jalapeño rondom de vis.
  • Bestrooi het gerecht met de chilivlokken en leg als final touch de nori in het midden van de bowl. Serveer de wasabimayonaise in een schaaltje ernaast.

Tip:
wissel eens af en marineer de tonijn in de wasabimayonaise. Bereid de saus dan direct na het snijden van de tonijn en zet het geheel 10 minuten in de koelkast om goed in te laten trekken.

Garnaal – Ai Ai Aioli

Garnaal - Ai Ai Aioli

Garnaal – Ai Ai Aioli

INGREDIËNTEN voor 1 persoon:

  • 125 g sushirijst
  • ½ avocado
  • 30 g lente-ui
  • 50 g wortel
  • 50 g chuka wakame (zeewiersalade)
  • sojaolie om in te bakken
  • 90 g gekookte garnalen
  • 1 tl zwarte/witte sesamzaadjes
  • 1 tl wasabi furikake (optioneel)

VOOR DE SAUS:

  • 3 eetlepels mayonaise
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl togarashipoeder
  • 1 tl sojasaus 1 snuf versgemalen peper

BEREIDING:

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Indien nodig, was je de rijst voor het koken.
  • Snijd de avocado in schijfjes in de lengte. Snijd de lente-ui in dunne ringen en snijd de wortel. Als je bevroren wakame gebruikt, ontdooi die dan in heet water.
  • Bereid de saus door alle ingrediënten samen te voegen.
  • Verhit in een pan een beetje sojaolie en bak hierin de garnalen ongeveer 5-7 minuten.
  • Doe de garnalen in een kom, voeg de Togarashi Aioli toe en meng goed.
  • Doe de rijst in een andere kom en leg de garnalen in het midden.
  • Leg de lente-ui, wortel en chuka wakame rondom de vis. Leg de avocado neer als een waaier.
  • Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en naar wens de wasabi furikake.

Het Poké Kookboek

Deze 3 heerlijke recepten komen uit ‘Het Poké Kookboek’, ontdek nog meer verfrissende recepten in het kookboek zelf. Verkrijgbaar bij bol.com voor € 15.

Meer recepten om te proberen:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content