Home Lifestyle Food 3 x frisse zomergerechtjes
3 x frisse zomergerechtjes

Meer zin om met je vrienden aan de tuintafel te zitten dan in de keuken te staan zwoegen? Dit zomerse menu is supersimpel, heerlijk fris en op het koken van de pasta na, hoef je je fornuis niet aan te raken! 

Frozen cocktail on a stick: gin & rozemarijn 

gin tonic frisco

VOOR ±8 STUKS VOOR DE ROZEMARIJNSIROOP:

  • 85 g suiker
  • 85 ml water
  • sap van 1 citroen
  • 1 tak rozemarijn

VOOR DE GIN:

  • 150 ml rozepompelmoessap (25 ml p.p.)
  • 300 ml gin (50 ml p.p.)
  • enkele takjes rozemarijn

 

Maak de rozemarijnsiroop: doe alles in een steelpan en verhit tot de suiker is gesmolten. Laat afkoelen en giet door een zeef. Mix de overige ingrediënten in een shaker met de siroop. Schenk door een zeef in ijslolly-vormpjes en steek er telkens een takje rozemarijn in, plus een houten stokje. Laat minstens 4 uur opstijven in de diepvries.

 

Pittige gazpacho

frisse gerechten

VOOR 4 PERSONEN: 

  • 200 ml water
  • 400 g tomaten
  • 1/2 avocado
  • 4 cm gember
  • sap van 1 limoen
  • 1 rood pepertje
  • 1 bussel koriander

EXTRA:

  • fleur de sel
  • 1 fijngesneden rood pepertje

Mix alle ingrediënten en laat ijskoud worden in de koelkast. Serveer met een beetje fleur de sel en stukjes rode peper. Lichtblauw bord met witte rand van Jars (The Recollection, € 24,90). Beker (Graanmarkt 13, € 43). Placemat van Society (Magazyn, € 54).

Kalfscarpaccio met frisse salade & pasta pesto 

Carpaccio

VOOR 4 PERSONEN VOOR DE CARPACCIO MET FRISSE SALADE:

  • 400 g kalfscarpaccio (vraag dit aan je slager)
  • 1 rode ui, fijngesneden in halve maantjes
  • 8 radijzen, in schijfjes
  • 1 selderstengel, fijngesneden
  • 1/2 daikon (lange, witte wortel met radijssmaak, o.a. te koop bij Delhaize)
  • 4 eetlepels truffelolie
  • 1 eetlepel honing of esdoornsiroop
  • 1 theelepel tabasco
  • peper & zout

VOOR DE PASTA PESTO:

  • 300 g kleine pasta, bulgur of couscous
  • 40 g basilicum
  • 30 g parmezaan
  • 1 teentje knoflook
  • 60 g pindanoten
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1/2 groene bloemkool (of 1 broccoli)
  • 1 kleine komkommer
  • enkele takjes bladpeterselie

Kook de pasta (of couscous, of bulgur) gaar. Mix intussen het basilicum met de parmezaan, knoflook, pinda’s en de olijfolie tot pesto. Giet de pasta af en meng met de pesto. Laat afkoelen. Rasp er de groene bloemkool over, voeg plakjes komkommer en de peterselie toe.

Hoofdgerecht

Kalfscarpaccio met frisse salade & pasta pesto Meng de ui met de radijzen en daikon. Verdeel over vier borden. Maak een dressing van de truffelolie, honing, tabasco, peper en zout. Giet over de groenten. Leg de carpaccio erbij. Werk die af met peper, zout en eventueel wat extra olie. Serveer de pasta pesto bij de carpaccio met groenten. 

 

Lees ook: