Home Lifestyle Food 4 bars om de nieuwste Gin & Tonic te drinken

4 bars om de nieuwste Gin & Tonic te drinken

4 bars om de nieuwste Gin & Tonic te drinken

Oké, we drinken intussen bijna allemaal Hendrick's Gin met Fever Tree tonic en een schijfje komkommer. Maar de hype is nog steeds niet voorbij. Wij zochten 4 plekken waar je de meest avontuurlijk Gin & Tonic kan drinken. 

Méér dan een schijfje komkommer

Gin & tonic wordt steeds interessanter, zeker als je de meest trendy bars van het moment binnenstapt. Wij gingen op onderzoek uit en kwamen terug met de nieuwste, avontuurlijkste en meest crazy versies van gin & tonic.

Gin & tonic 2.0

Bij de Brugse Gin Club zijn ze gespecialiseerd in Gin Infusions, een hype die komt overwaaien uit Spanje. Bij je pure gin krijg je een box van twaalf doosjes. Daarin zitten allerlei gedroogde kruiden, specerijen en bloemen zoals lavendel, kardemom, rozenblaadjes en gedroogde citrus. Daarmee mag je naar eigen smaak een theezakje vullen en deze vervolgens gebruiken om je gin te infuseren.

Brugse Gin Club, J. Suveestraat 19, 9000 Brugge.  

Gerookte gin

De barmannen van Le Dimanche in Ruiselede gingen op zoek naar manieren om de smaak- en geurbeleving nog intenser te maken. De beste methode vonden ze in het roken van hun gin. Zo roken ze de Monkey 47 (uit het Zwarte Woud) met gedroogde en fijngemalen dennennaalden. De gin wordt onder een stolp geplaatst met de rook en zo geserveerd. Bij de Mare Gin (uit de Provence) gebruiken ze dan weer rozemarijn, tijm en lavendel.

La Dimanche, Markt 5, 8755 Ruiselede. 

Gin & jenever

In het gloednieuwe Koks & Tales in Hasselt focussen ze zich op de combinatie gin & jenever, omdat die laatste iets zachter van smaak is en niet iedereen even dol is op droge gin. Hun succesrecept is The Not So Modest Man. Hiervoor meng je in een groot kuipglas met veel ijs 3 cl Smeets bessenjenever, 2 cl Broker's Dry Gin, 2 cl limoensap en 1 scheutje orange bitters. Voeg dan 1 flesje Fentiman's Rose Lemonade toe. Werk af met een opengebloeide roos.

Koks & Tales, Bampslaan 32, 3500 Hasselt. 

Foodpairing

Bij Café Verne in Roeselare gebruiken ze een lokaal gebrouwen gin uit Roeselare (J'Hin 16) en gingen ze te rade bij Foodpairing, een Brugs bedrijf dat recepten ontwikkelt voor top-chefs. Zij stelden vast dat de J'Hin 16 goed te combineren valt met appel en peer. Hun toprecept is dan ook niet de Tom, maar de Jules Collins (Jules is de naam van de ginbrouwer). Breng hiervoor 50 g perensap met 50 g suiker aan de kook en laat afkoelen. Giet 5 cl J'Hin 16 in een mixglas en voeg van je zelfgemaakte 3 cl perensiroop en 2 cl citroensap toe. Vul de shaker met ijs en sluit met het mixglas. Shake goed en giet door een zeef in een glas met ijsblokjes. Werk af met ginger ale. Garneer met schijfjes peer en takjes munt.

Café Verne, Kermisstraat 58, Roeselare.

It's magic!

Gin als circusattractie: bij Ginotheek "Mr. Hendrickx" houden ze van een drankje met special effects. Voor hun topper vul je een ballonglas met grote ijsblokken. Giet 5 cl Bathtub Gin in een proefbuisje en voeg een gekrulde zeste van sinaasappel toe. Plaats dit in het glas. Giet er een flesje Indi Tonic bij en werk af met gedroogd schijfje sinaasappel en een brandend kaneelstokje.

Ginotheek "Mr Hendrickx", Gentplaats 5, 2000 Antwerpen.