Home Lifestyle Food 4 lekkere adresjes in Brussel
4 lekkere adresjes in Brussel

De Peruviaanse keuken is momenteel übertrendy en maakt overal ter wereld furore. In Brussel kan je nu naar het charmante King Kong in Brussel.

Op de kaart staan vooral koude en warme broodjes met water-in-de-mond specialiteiten zoals chicharron (krokant gegrild buikspek) en lechon (speenvarken).

Daarnaast zijn er bereidingen met kip, die worden geserveerd met verschillende salsa's. Als bijgerecht kun je ovenaardappelen of yuca-frieten bestellen. Heerlijk met een pisco sour!

King Kong, Charleroise Steenweg 227, 1060 Brussel.
Gesloten op dinsdag en zaterdag.

Osteria Agricola Toscana

Nieuw in de Europese wijk van Brussel: Osteria Agricola Toscana. Dit is een restaurant van het Toscaanse landbouwbedrijf Podere del Grillo, waar je zonder tussenkanalen kunt proeven van de authentieke, Toscaanse smaken.
Osteria Agricola Toscana, Livingstonelaan 20, 1000 Brussel.

Prélude

Sinds kort kun je gaan lunchen bij Prélude, de eerste Brusselse bentobar. Bento is lunchen op z'n Japans: alles zelfgemaakt en verpakt in een leuke brooddoos met vakjes. Bij Prélude hoef je zelf niets te doen en kun je elke dag kiezen uit drie formules: veggie, vlees of vis. Om ter plekke te eten of om mee te nemen.

Prélude, Antoine Dansaertstraat 82-84, 1060 Sint-Gillis.

Gaspar Bistrot Urbain

Gaspar interieurSeizoens- en lokale producten zitten in het DNA van Borsy. Vlees, groenten en zuivelproducten haalt hij bij kleinschalige Belgische producenten in en rond Brussel.

Op de kaart staan gerechten zoals garnaalkroketten, gebakken varkenspoot, vol-au-vent met zwezeriken en Zeebrugse sliptongen. Het vlees van Belgische wit-blauwe runderen haalt hij bij een kleine Waalse producent die smaakvolle runderen kweekt. Zo bereidt hij een entrecote van Belgisch wit-blauw met groentebearnaise of met geuze Cantillon. Ook vegetarische gerechten hebben een streepje voor.

In zijn kelder rijpen tal van Belgische geuzen, ambachtelijke Belgische bieren, Franse en Italiaanse wijnen.

Gaspar Bistrot Urbain, Frans Merjaystraat 165, 1050 Brussel.