Home Lifestyle Food 4 nieuwe adressen om heerlijk te tafelen

4 nieuwe adressen om heerlijk te tafelen

4 nieuwe adressen om heerlijk te tafelen

Wegens pas geopend en zéér de moeite waard.

1. Colette 

Dit is het charmante, nieuwe restaurant van Thijs Vervloet (ex-souschef 't Zilte) en zijn zus Sofie. Thijs en zijn zus verbouwden het huis van hun grootmoeder (Colette) tot een nostalgisch, gastronomisch restaurant. Thijs is een supertalent met ervaring bij o.a. 't Zilte, Te Kook en Het Fornuis, zijn zus staat in voor de zaal. Bij Colette zul je 'echt' Frans kunnen eten, met zilveren bestek en mooi tafellinnen. Een hele aanwinst voor Westerlo!

Restaurant Colette Sint-Lambertusstraat 9 – 2260 Westerlo

2. Vinto

Deze Nieuw restaurant & aperitiefbar in Kruishoutem wordt uitgebaat door twee ex-werknemers van het drie sterren restaurant Hertog Jan. Karel Van Oyen werkte er in de keuken en Pieter Fraeyman was sommelier. Je bent niet verplicht om er iets te eten, gewoon een glaasje drinken in de aperitiefbar is ook prima. Maar wie er wél blijft eten, kan zich verwachten aan een pure keuken. Je stelt zelf je hoofdgerecht samen en de bijgerechten worden in het midden van de tafel gezet, zodat je kunt 'sharen'.

Restaurant en Aperitiefbar Vinto Hoogstraat 7 – 9770 Kruishoutem

3. Castor

Chef Maarten Bouckaert was de afgelopen zes jaar de rechterhand van de beste chef van België, Peter Goossens. Samen met zijn vrouw opent hij na jarenlang plannen, dromen en bouwen op 7 januari zijn eigen restaurant. Wij brachten enkele weken geleden een bezoekje aan de werf in Beveren-Leie en hadden een goed gesprek met het enthousiaste horecakoppel. Dit wordt volgens ons dé nieuwe topzaak van 2016. Maak een reservatie nu het nog kan. 

Restaurant Castor Kortrijkseweg 164 – 8791 Beveren-Leie 

4. Klapbar

Een nieuwe, trendy foodbar in Antwerpen waar duurzaamheid en solidariteit centraal staan. Niet te missen want: Bij Klapbar worden alle gerechten bereid met biologische producten, afkomstig van de tuinders van Herdershof. Creatieve geesten als zangers en kunstenaars krijgen hier trouwens ook een podium om hun kunnen te tonen. Daarnaast worden er artikels verkocht van ondernemers uit de buurt. In het weekend is de bar open op vrijdag- en zaterdagavond en op zondag is er een brunch voor € 15 all in. Liever thuis brunchen? Check dan hier 5 heerlijke brunchgerechten. 

Foodbar Klapbar klapdorp 95 – 2000 Antwerpen

 

Check ook elke week onze feel.it met de laatste nieuwe adressen.