Home Lifestyle Food 4 nieuwe restaurants om nu te ontdekken

4 nieuwe restaurants om nu te ontdekken

4 nieuwe restaurants om nu te ontdekken

Wegens pas geopend en zeer de moeite waard! 

1. Sail & Anchor

Dit is het nieuwe, Britse restaurant van Michael Yates (Oud Sluis, Carcasse, Julia), Yates is een Britse chef, die na omzwervingen (sail) over de hele wereld eindelijk thuis (anchor) komt. Sail & Anchor wordt dan ook een restaurant waar je kunt genieten van het beste van de Britse keuken, op eigentijdse wijze klaargemaakt. Denk hierbij aan gerechten als Beef Wellington, fish 'n chips, of Porterhouse steak. Samen met zijn vriendin Marijke Van Haecke verwachten ze je op de vroegere locatie van Veranda in Berchem

Sail & Anchor – Guldenvliesstraat 60 – Berchem 

2. Noordoever 

Noorderoever

De laatste nieuwe hotspot in Leuven dit nieuw healthy eetcafé waar je per gram betaalt. Gelegen aan de Vaartkom in Leuven, een trendy buurt die nu volop in ontwikkeling is, kun je sinds kort naar Noordoever. Dat is een funky vegetarisch eetcafé waar je van het warme of koude buffet zelf gaat opscheppen. Aan de kassa betaal je niet per bord of portie, maar € 0,31 per gram. Noordoever werkt zo veel mogelijk met biologische en lokale producten en aan de muur hangen kunstwerken van jonge ontwerpers. 

Noordoever – Vaartkom 17A – Leuven

3. De 'nieuwe' veranda 

Het succesvolle Berchemse restaurant heropent (eindelijk!) op een nieuwe locatie. Niet te missen, want? Vorig jaar sloot Veranda (van chef Davy Schellemans) haar deuren. Het restaurant was zo succesvol geworden, dat uitbreiding noodzakelijk was. Na een jaar verbouwen en zwoegen gaat de nieuwe Veranda eindelijk open op 16 februari. Het restaurant is niet langer gevestigd in Berchem, maar in Antwerpen-Noord. De oude formule van één vast menu à € 55 blijft bewaard, maar er is nu ook een walk-in-wijnbar, waar je à la carte kunt genieten van comfort food, speciaalbieren en natuurwijnen.

Veranda – Lange Lobroekstraat 34 – Antwerpen 

4. Roots 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een nieuw, sympathiek restaurant van ex-Publiek sous-chef Kim Devisschere. Devisschere en zijn vriendin Nele Victoor hebben zich uit de naad gewerkt voor hun droom: eindelijk een eigen restaurant in het Patershol. Hier worden moderne technieken smaakvol gemixt met traditionele bereidingswijzen. De nadruk ligt vooral op veel groenten (roots/wortels) en gezondheid. De chef en zijn vriendin willen hier letterlijk hun roots opstarten, want ze wonen ook boven de zaak.

Roots – Vrouwebroersstraat 5/7 – Gent 

 

Op zoek naar nog meer lekkere adressen? Check hier onze favoriete restaurants van het afgelopen jaar. Nog meer adressen in Leuven? Bekijk hier 7 andere topzaken. Of in Oost-Vlaanderen? Check hier 3 betaalbare, Oost-Vlaamse restaurants

Vergeet ook feel.it niet checken met élke week 10 nieuwe must-do's, geselecteerd door de Feeling-experten.